Control la Spitalul CF2. Inspectorii DSP verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea unităţii de transfuzii

Inspectorii DSP vor verifica, marți, dacă sunt îndeplinite condițiile pentru autorizarea unității de transfuzii din cadrul Spitalului CF2.

15 aug. 2016, 10:47
Control la Spitalul CF2. Inspectorii DSP verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea unităţii de transfuzii

Inspectorii sanitari au sancționat la începutul lunii august o asistentă de la Spitalul CF2 din Capitală cu 700 de lei, decizia având legătură cu cazul pacientei căreia i s-a efectuat o transfuzie de sânge greșită.

Ministerul Sănătății preciza atunci că DSP București va sesiza Colegiul Medicilor pentru continuarea investigațiilor conform atribuțiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a răspunde la întrebarea dacă vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit și unui medic sau nu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a deschis, pe 1 august, un dosar penal in rem în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cu privire la acest caz. Potrivit Parchetului, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale ginecologice la Spitalul CF2, femeii i-a fost transfuzată o altă grupă de sânge decât cea pe care o avea în fapt. Ulterior, pacienta a fost transferată la Spitalul Universitar.