Control la transportatorii de persoane, pe DN 1. Poliţia a decoperit călători şi în portbagaj VIDEO

Poliţia rutieră din Ilfov a efectuat vineri dimineaţă un control la transportatorii de persoane care tranzitau DN1. Douăzeci de şoferi de dube şi maxi taxi au fost amendaţi, pentru că aveau mai mulţi pasageri în maşină decât numărul maxim admis. Oamenii erau căraţi şi în portbagaje către locul de muncă.

RomaniaTV.net
04 oct. 2013, 08:18
Control la transportatorii de persoane, pe DN 1. Poliţia a decoperit călători şi în portbagaj VIDEO

Transportatorii de persoane nu ţin cont de nicio regulă şi îndeasă cât mai mulţi oameni în maşini, informează România TV. Şoferul unei dubiţe a găsit însă rapid o scuză. „A rămas maşina lor în pană, m-a sunat un văr d-ăsta…e prima dată. E prima dată, vă rog să mă credeţi”, a spus şoferul dubiţei poliţistului.

Un pasager a găsit însă un alt vinovat, mult mai sus. „Nu ştiţi condiţiile pe care le-a făcut Băsescu? Asta este”, a spus călătorul aflat în locul destinat bagajelor.

Un alt şofer de maxi taxi prins cu mai multe persoane în maşină decât ar fi trebuit îşi recunoaşte vina, dar spune că nu poate opri lumea care se buluceşte în microbuz.

„Mi-e frică, da cine-i de vină? Numai noi şoferii suntem de vină, dacă lumea se urcă. Dumneata în locul lor nu te urcai? Şi eu mă urcam”, a spus şoferul de maxi-taxi.

„S-au verificat documentele personale ale conducătorului auto, documentele necesare efectuării transportului rutier de persoane şi valabilitatea documentelor”, a declarat Oana Spânu, subinspector Serviciul Rutier Ilfov.

Poliţiştii au dat 22 de amenzi în valoare de peste 5.000 de lei.