Control neanunţat al ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Ploieşti. Ce a declarat Sorina Pintea UPDATE

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a făcut un control inopinat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a găsit mai multe nereguli. Ministrul a cerut demisia unui director.

RomaniaTV.net
30 mart. 2019, 08:27
Control neanunţat al ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Ploieşti. Ce a declarat Sorina Pintea UPDATE

UPDATE Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat, sâmbătă, că în urma controlului pe care l-a efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a constatat că acesta „nu era curat”, iar „medicii nu fac faţă”, precizând că vor urma şi alte astfel de controale.

Pintea a afirmat că a efectuat vizita la respectiva unitate medicală, întrucât în ultima perioadă a avut destul de multe reclamaţii referitoare le ce se întâmplă la unitatea de primiri urgenţe.

„Am decis să merg la faţa locului să văd exact ce se întâmplă. Şi se întâmplă”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Ea s-a referit punctual şi la neregulile care i-au fost semnalate.

„Modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care li se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia. Pe de altă parte şi probleme de natură administrativă. Nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală din România secolului XXI (…) să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv unitatea de primiri urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Pintea, întrebată care au fost cele mai grave acuzaţii vizavi de ce se întâmplă acolo.

Ministrul a povestit că în momentul în care a intrat în Ploieşti, l-a sunat pe preşedintele CJ spunându-i că doreşte să se întâlnească cu acesta în faţa spitalului.

„Ne-am întâlnit şi am intrat. (…) Am intrat în zona în care erau aparţinătorii aşteptând pacienţi. Pacienţi nu erau în aşteptare şi am întrebat aparţinătorii de câtă vreme stau. O doamnă mi-a răspuns – era ora 12,00 (noaptea – n.r.) că stă de la ora 9 şi nu mai are veşti de la soţul ei care venise pentru un computer tomograf. La fel, un alt cuplu care stătea acolo spunea că, de asemenea nu mai are veşti de un anumit interval de timp”, a detaliat Pintea.

______

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a făcut un control inopinat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a găsit mai multe nereguli. Ministrul a cerut demisia unui director.

„A constatat mai multe disfuncţionalităţi pe partea de îngrijiri medicale. Pe lângă faptul că la UPU erau aparţinători care aşteptau veşti de la pacienţii care veniseră acolo de mai multe ore, s-a constatat faptul că avem nevoie de mai mulţi doctori pe partea de UPU, avem opt din 24. S-a constatat faptul că nu sunt destui asistenţi sociali care să comunice cu aceşti aparţinători cu privire la pacienţi. Mai multe cabinete neetichetate, care aveau medicamente în ele şi nu se ştia ce fel de medicamente sunt în acele cabinete. În concluzie, mai multe disfuncţionalităţi cu privire la ceea ce priveşte spitalul judeţean”, a declarat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, citat de Agerpres.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti se află în administrarea Consiliului judeţean, iar Toader spune că se va face o analiză pentru a se lua măsurile necesare.

„Vom face o analiză şi vom lua măsurile care se impun. Doamna ministru a făcut câteva propuneri, o să ţinem cont de ele”, a precizat Bogdan Toader.

El a afirmat că printre propunerile făcute de ministrul Sănătăţii se numără demiterea directorului de îngrijiri şi un control al DSP la Spitalul judeţean.