Un controlor STB riscă să fie concediat, după ce a fost surprins că purta incorect masca de protecţie

Un controlor al Societăţii de Transport Bucureşti riscă să fie concediat, după ce a fost surprins că purta masca de protecţie incorect. Conducerea STB susţine că regretă acest incident izolat şi dă asigurări călătorilor că nu tolerează un astfel de comportament în rândul angajaţilor.

28 iul. 2020, 14:29
Un controlor STB riscă să fie concediat, după ce a fost surprins că purta incorect masca de protecţie

Angajatul STB a fost surprins într-o fotografie purtând incorect masca de protecţie.

„Referitor la informaţiile apărute în mediul public, în care un controlor al Societăţii de Transport Bucureşti este surprins într-o fotografie cu o mască de protecţie purtată incorect, STB SA face următoarele precizări: STB SA a identificat persoana care nu respectă prevederile stabilite prin lege şi a început cercetarea disciplinară a angajatului în cauză, pentru punerea în pericol a sănătăţii şi vieţii călătorilor, sancţiunea putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă”, potrivit comunicatului transmis de STB. 

Conducerea STB susţine că regretă acest incident izolat şi dă asigurări călătorilor că nu tolerează un astfel de comportament în rândul angajaţilor.

Societatea bucureşteană de transport în comun precizează că angajaţii săi au fost dotaţi cu măşti de protecţie şi sunt instruiţi să respecte reglementările în vigoare. Totodată, acest caz va fi prezentat tuturor salariaţilor din Serviciul Control, care vor fi reinstruiţi în legătură cu obligativitatea purtării măştii.

Pe de altă parte, STB subliniază că reprezentanţii săi nu au dreptul de a aplica sancţiuni celor care nu poartă mască în interiorul mijloacelor de transport în comun sau o poartă în mod necorespunzător. Conform legii, aplicarea acestor sancţiuni revine exclusiv Poliţiei sau Jandarmeriei.

STB recomandă călătorilor ca, în cazul în care observă un comportament inadecvat al angajaţilor săi, să sesizeze aspectul respectiv la adresa de e-mail [email protected].

Citeşte şi Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia se aplică şi copiilor de peste 5 ani