Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia se aplică şi copiilor de peste 5 ani

Masca de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile publice deschise. Decizia a fost adoptată marţi dimineaţă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeş şi va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 08:39
Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia se aplică şi copiilor de peste 5 ani

Purtarea măştii de protecţie în locurile în care se adună grupuri formate din mai mult de două persoane va deveni obligatorie pe tot teritoriul judeţului Argeş, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş. Autorităţile au impus şi alte restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun, desfăşurarea evenimentelor private şi funcţionarea sălilor de jocuri de noroc, conform News.ro

Decizia a fost adoptată în condiţiile în care judeţul Argeş se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu noul coronavirus.

Masca de protecţie va fi purtată obligatoriu nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber. Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani.

„Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit în CJSU cu măsuri adaptate. (…) Sunt soluţii care ne vor permite să ţinem sub control pandemia. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi închis pentru o perioadă de 14 zile” a declarat prefectul judeţului Emanuel Soare, pentru sursa citată.

Prefectul judeţului Argeş a anunţat că pentru încălcarea restricţiilor „se vor aplica amenzi în cuantum maxim” pentru că obiectivul autorităţilor este ca toată lumea să respecte regulilor de prevenire.

Autobuzele nu pleacă din staţie dacă nu poartă mască toţi călătorii

Autorităţile au luat marţi şi alte măsuri restrictive pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Prefectul judeţului Argeş a prezentat noile măsuri:

  • toate evenimentele private se vor supune restricțiilor de program pentru terase: nuntă, botez, cununie, alte petreceri private vor fi permise până la ora 22.00 în timpul săptămânii și până la 23.00 în weekend;
  • sălile de jocuri de noroc, cazinourile şi restaurantele de tip fast food au voie să funcţioneze doar până la ora 22 de luni până vineri şi până la ora 23 în week-end;
  • obligativitatea purtătii măștii de toate persoanele de peste 5 ani în toate spațiile închise sau deschise publice sau private unde sunt mai mult de două persoane;
  • mijloacele de transport în comun nu au voie să se pună în mişcare dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii;
  • au fost interzise horele sau alte dansuri care ar implica încălcarea măsurii de distanţare între persoane la cel puţin un metru şi jumătate.

Horele au fost INTERZISE din cauza coronavirusului. Judeţul în care se opresc dansurile ce implică nerespectarea distanţării

Prefectul judeţului Argeş a vorbit încă de luni despre posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştii oriunde există un grup mai mare de două persoane.

„Vom merge pe ideea că masca ar trebui să devină obligatorie oriunde există mai mult de două persoane care se întâlnesc, indiferent că este spaţiu public sau spaţiu închis, vom merge pe acest tip de măsuri pentru că în acest context legislativ în care economia trebuie să funcţioneze, oamenii trebuie să se mişte, e clar să se realizează aglomerări urbane în mod special în spaţiile deschise şi atunci trebuie să prevenim aceste focare care au fost deja identificate la nivelul judeţului Argeş ca fiind posibile puncte vulnerabile şi o explicaţie a numărului mare de cazuri” a afirmat  prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

Coronavirus în Argeş. Peste 300 de persoane infectate cu COVID-19 s-au externat la cerere

Conform raportării de luni privind infectările cu noul coronavirus, judeţul Argeş a înregistrat 129 de cazuri nou confirmate în 24 de ore. Până luni, 27 iulie, 2814 persoane din judeţul Argeş fuseseră diagnosticate cu COVID-19, 103 au murit, iar 880 au fost declarate vindecate.

Dintre argeşeni diagnosticaţi cu COVID-19, 360 s-au externat la cerere. Luni, 530 de persoane din judeţul Argeş erau internate în spitale după ce au fost infectate cu SARS-COV-2, dintre care 15 la terapie intensivă.

Măştile vor deveni obligatorii şi în spaţii deschise pentru anumite activităţi. Orban: Măsura va fi decisă la nivelul fiecărui judeţ