Controversă în jurul Halloween. De ce nu este Biserica Ortodoxă de acord cu această sărbătoare

În timp ce tânăra generaţie abia aşteaptă ca în noaptea de Halloween să se costumeze cât mai înfricoşător, preoţii au o reacţie dură privind această sărbătoare, care nu figurează în calendarul ortodox. Biserica se arată îngrijorată de faptul că tinerii şi copiii sunt împinşi către "simboluri ale răului", potrivit România TV.

30 oct. 2015, 14:46
Controversă în jurul Halloween. De ce nu este Biserica Ortodoxă de acord cu această sărbătoare

Venită din Occident şi exploatată comerical, sărbătoarea de Halloween s-a impus prin publicitate agresivă şi a devenit de multă vreme un produs de consum apreciat şi în România.

În vreme ce oamenii abia aşteaptă sărbătoarea de Halloween, care nu se regăseşte în  calendarul Ortodox, Biserica se arată îngrijorată de faptul că, încă din copilărie, cei mici sunt împinşi, fără să îşi dea seama, către „simboluri ale răului”.

Este chiar o sărbătoare de groază. Mă îngrozesc când văd câtă denaturare există. Este o sărbătoare care urâţeşte copilăria pruncilor, ei sunt cei vizaţi de această ideologie a groazei„, a spus preotul Eugen Tănăsescu.

În plus, oamenii Bisericii folosesc ca argument împotriva acestei sărbători şi faptul că în ţara noastră, pe 1 noiembrie, este celebrată „Ziua Morţilor”, prin pomeni şi slujbe. Aşadar, nimeni nu se bucură în această zi.

CITEŞTE ŞI: HALLOWEEN 2015. Ce evenimente şi petreceri sunt organizate în Bucureşti