Controverse în cazul morții lui Bogdan Stanoevici. Monica Pop: ”Comorbiditățile au pus un umăr foarte serios”

Medicul Monica Pop susține că Bogdan Stanoevici suferea de mai multe comorbidități care au dus la decesul acestuia. Mai mult decât atât, actorul a refuzat să fie internat la Institutului Matei Balș.

13 ian. 2021, 10:53
Controverse în cazul morții lui Bogdan Stanoevici. Monica Pop: ”Comorbiditățile au pus un umăr foarte serios”

Controverse în cazul morții lui Bogdan Stanoevici. Monica Pop susține că comorbiditățile de care suferea Bogdan Stanoevici ar fi pus ”un umăr foarte serios la agravarea stării lui generale”.

Citește și: Diana Şoşoacă: „Moartea lui Bogdan Stanoevici este suspectă. Cer autorităţilor să facă autopsia de urgenţă”

Medicul susține că actorul ar fi avut o bacterie digestivă, probabil luată din spital, dar s-a vindecat rapid. Monica Pop a precizat că Bogdan Stanoevici s-a negativat de COVID pe 8 decembrie, însă plămânii săi au rămas grav afectați.

„Eu am ținut legătura cu medicii de la Pantelimon, știu ce s-a întâmplat și la Fundeni, acolo unde să știți că este foarte curat și eu nu am știință ca el să fi contractat altă bacterie. Într-adevăr, la începutul internării, de la Pantelimon, a avut o bacterie digestivă, probabil luată din spital, dar care s-a vindecat repede, s-a negativat repede, s-a negativat de COVID în 8 decembrie și din păcate, din cauza unor afecțiuni preexistente despre care nu vorbea niciodată, și-a pierdut funcționalitatea pulmonară, adică plămânii au fost foarte grav afectați de COVID” , a declarat medicul pentru România TV.

Controverse în cazul morții lui Bogdan Stanoevici.. Conform acesteia, actorul a refuzat transferul la institutul Matei Balș, iar din acest motiv a ajuns la spitalul din Pantelimon.

”Medicii au făcut absolut tot ceea ce puteau să facă și în momentul în care și-au dat seama că-i depășește, au făcut ei, la propunerea lor, l-au transferat acolo unde au considerat că are o șansă. Să știți un lucru, a existat la început dorința foarte apropiaților lui să meargă la Balș și el nu a vrut! Ăsta e motivul pentru care l-au dus la Pantelimon.

”Am spus prietenilor mei: Dacă se salvează Bogdan, este efectiv una dintre minunile medicale ale lumii! Vă mai spun încă o dată, el nu a vorbit niciodată despre comorbiditățile lui! Comorbiditățile au pus un umăr foarte serios la agravarea stării lui generale! Majoritatea afecțiunilor erau pulmonare, iar boala asta care știm că atacă respirator… a dus la asta”, a declarat Monica Pop la România TV.

Bogdan Stanoevici a murit la vârsta de 62 de ani. Actorul a urmat un tratament greu în ultimele săptămâni.

La sfârșitul lunii decembrie, actorul Bogdan Stanoevici a fost transferat la Institutul Inimii din Bucureşti. Plămânii actorului fuseseră afectați aproape integral, motiv pentru care a şi fost operat de urgență pentru a-l stabiliza. Chiar și în aceste condiții, medicii au încercat salvarea lui. Acesta a fost sedat și conectat la aparate, însă, din păcate, organismul lui a cedat în cele din urmă.