CONTROVERSE în şcoli, după ce Curtea Constituţională a eliminat obligativitatea orelor de RELIGIE

Scandal din cauza orelor de religie. Anunţul Curţii Constitutionale care a eliminat obligativitatea acestor cursuri a născut controverse în şcoli. La rândul său, Mitropolia Clujului este revoltată şi susţine că este o mare nedreptate facută educaţiei copiilor.

15 nov. 2014, 10:16
CONTROVERSE în şcoli, după ce Curtea Constituţională a eliminat obligativitatea orelor de RELIGIE

Orele de religie s-ar putea face de-acum înainte doar la cerere. Curtea Constituţionala a decis că procedura legală este ca părintii elevilor care doresc să participe la aceste cursuri să depună o solicitare la şcoală. Mitropolia Clujului este însă revoltată de decizie, potrivit România TV.

Se dă o lovitură la cel mai important mijloc de a-i face pe oameni buni. Este păcat să se pună o barieră în faţa educaţiei copiilor. Este o hotărâre totalmente neavenită„, a declarat ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului.

Părerile părinţilor sunt împărţite. „Până la urmă, toată lumea are dreptul să aleagă. Sunt de acord să se opteze pentru cursurile de religie„, a declarat un părinte.

Eu cred că dacă s-ar menţine religia în şcoală ar fi bine. Tinerii din ziua de azi, cei mai mulţi, deja nu cred în Dumnezeu, sunt departe de toate astea„, a spus un alt părinte.

Motivarea Curţii Constituţionale urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

CITEŞTE ŞI: Patriarhia Română reacţionează după ce CCR a decis să nu se mai facă cereri pentru ora de religie