Contul de Facebook al Dianei Şoşoacă a fost etichetat drept „editor aflat sub control editorial al guvernului rus”

Contul de Facebook al senatoarei Diana Şoşoacă a fost etichetat de reţeaua de socializare ca fiind "parţial sau integral sub control editorial al guvernului rus".

14 mart. 2022, 15:13
Contul de Facebook al Dianei Şoşoacă a fost etichetat drept „editor aflat sub control editorial al guvernului rus”

Senatoarea Diana Şoşoacă este cunoscută în România pentru opiniile sale controversate privind cele mai fierbinţi subiecte, ea fiind printre principalii contestatari ai măsurilor luate de autorităţi pentru combaterea pandemiei. De la începutul invaziei ruseşti din Ucraina, Şoşoacă s-a remarcat prin afirmaţiile conform cărora în Ucraina nu ar exista nici lupte, nici bombardamente, afirmând că totul este o minciună de proporţii a „propagandei globaliste”.

„Conform definiției Facebook, „entitățile media controlate de stat” sunt instituțiile media pe care Facebook le consideră a fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al autorităților guvernamentale, pe baza unor cercetări și evaluări efectuate pe cont propriu ținând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop. Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparență, deoarece credem că ele combină influența unei organizații media cu susținerea unui stat.”, se arată pe platforma de socializare.

Contul de Facebook al Dianei Şoşoacă

„Ultima noapte de virus, prima noapte de război.

Pe orice canal ai da se vorbeşte despre baia de sânge de la Kiev, despre atacurile asupra Ucrainei, despre pierderi de vieţi omeneşti s.a.m.d. Să vă spun un mic secret: aveţi internet! Efectiv nu înţeleg cum de nu puneţi mâna să căutaţi imagini direct de la sursă. Aveţi ataşat acestui articol o imagine luată de pe mai multe camere live din Kiev. Îmi spuneţi, vă rog, unde sunt „atrocităţile” comise? Unde sunt bombardamentele, unde e nebunia frontului?”, a scris Diana Şoşoacă, pe 26 februarie, la două zile de la începutul războiului.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere serviciilor să se pronunţe în legătură cu Iulian Iancu, propus pentru şefia ANRE: „Are o problemă, e adevărat, dar noi nu ne luăm după bârfe”