Contul de Instagram al Papei Francisc a apreciat o poză cu un model brazilian aproape dezbrăcat. Anchetă de proporţii la Vatican

Vaticanul a cerut explicaţii, după ce contul de Instagram al Papei Francisc a apreciat o poză cu un model brazilian îmbrăcat sumar. Natalia Garibotto a glumit, spunând că va ajunge în Rai, după ce fotografia ei a primit o apreciere de la contul Suveranului Pontif.

20 nov. 2020, 11:47
Contul de Instagram al Papei Francisc a apreciat o poză cu un model brazilian aproape dezbrăcat. Anchetă de proporţii la Vatican
Contul de Instagram al Papei Francisc a apreciat o poză cu un model

Pentru a profita de publicitate, compania care a administrează contul fotomodelului Natalia Garibotto a redistribuit imaginea pe propriul cont de Instagram,precizând în glumă că a primit „binecuvântarea oficială a Papei”.

De asemenea, Natalia Garibotto, care are urmărită de 2,4 milioane de fani pe Instagram, a spus:

„Cel puţin mă duc în Rai”, a scris fotomodelul brazilian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalia Garibotto (@nataagataa)

Contul de Instagram al Papei Francisc a apreciat o poză cu un model brazilian. Reacţia Vaticanului: „Am apelat la Instagram pentru explicaţii”

O anchetă este în desfăşurare pentru a se stabili cum a ajuns să fie apreciată fotografia modelului brazilian Natalia Garibotto, a anunţat Agenţia Catolică de Ştiri, citând surse din apropierea biroului de presă al Vaticanului.

Citeşte şi: Vaticanul anunţă că declaraţiile Papei legate de relaţiile cuplurilor de acelaşi sex nu schimbă doctrina Bisericii Catolice

Conturile sociale ale Papei sunt gestionate de mai multe persoane.

„Putem exclude faptul că like-ul a venit de la Papa Francisc. Am apelat la Instagram pentru explicaţii”, a declarat pentru The Guardian un purtător de cuvânt al Vaticanului.

Papa Francisc este extrem de popular pe reţelele de socializare. Contul său oficial de Instagram al Suveranului Pontif este urmărit de 7,4 milioane de persoane.

În schimb, pe Twitter, Papa este urmărit de 18,8 milioane de persoane. În 2017, a fost cel mai popular lider mondial pe platforma de socializare.

Suveranul Pontif publică foarte rar el însuşi conţinut pe reţelele de socializare.

„El, de exemplu, aprobă tweet-urile – dar nu like-urile – şi în foarte rare ocazii a spus că ar dori să transmită un mesaj în cazul unei situaţii de urgenţă. Deci, el nu ar avea nimic de-a face cu asta – este vorba despre departamentul de comunicare, a declarat Robert Mickens, editorul al cotidianului catolic La Croix, conform Digi24.

Citeşte şi: Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ. La sfârşitul predicii „Angelus”, Sfântul Părinte a vorbit despre tragedia petrecută în România.