Conturi cu legături în Rusia au făcut campanie online pentru amplificarea impactului atentatelor din Martea Britanie, din 2017

Publicat: Luni, 18 Decembrie 2017 17:36 // Actualizat: Luni, 18 Decembrie 2017 18:11 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de conturi 'legate de Rusia' pe reţelele de socializare online au desfăşurat o campanie pentru 'amplificarea' impactului atentatelor comise în 2017 în Marea Britanie, relevă un raport publicat luni de Institutul din Cardiff privind criminalitatea şi securitatea.

''În urma atentatelor teroriste din 2017, platforme precum Twitter şi Facebook au fost utilizate pentru a răspândi zvonuri, ştiri false şi teorii ale conspiraţiei, în vederea amplificării'' impactului acestor atacuri şi 'apariţiei de divizări' între comunităţi, indică documentul citat, potrivit Agerpres.

Pentru realizarea studiului, Institutul din Cardiff privind criminalitatea şi securitatea a filtrat milioane de informaţii difuzate pe internet după atentatele de la parlamentul din Londra (22 martie), Manchester (22 mai), London Bridge (3 iunie) şi Finsbury Park (noaptea de 18 spre 19 iunie), soldate cu peste 30 de morţi.

În urma analizării informaţiilor respective s-a ajuns la concluzia că în ultimele nouă luni ''cel puţin 47 de conturi diferite au fost utilizate'', dintre care opt au publicat 475 mesaje care au fost redistribuite de '153.000 de ori', potrivit Agerpres.

Citeşte şi Incident la o bază americană din Marea Britanie. Un militar a fost agresat cu cuţitul. Posibilă răzbunare a jihadiştilor

O serie de 'conturi false' au vehiculat, între altele, o violentă retorică 'de extremă dreapta' şi 'antimusulmană'. ''Încă un atac terorist musulman. Retrimiteţi în cazul în care consideraţi că islamul trebuie să fie interzis'' - astfel sună un mesaj difuzat după atentatul de la Manchester.

În acelaşi raport, Institutul din Cardiff privind criminalitatea şi securitatea le recomandă autorităţilor britanice să găsească măsuri pentru a lupta contra acestui tip de mesaje, subliniind că ele fac jocul organizaţiilor teroriste.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H