Ce i-a spus copilotul Petrescu tatălui său, imediat după prăbuşirea avionului: Toţi suntem în viaţă, dar…

Prima persoană pe care copilotul Răzvan Petrescu a sunat-o după prăbuşirea avionului pilotat de Adrian Iovan a fost tatăl său. "Am aterizat forţat. Toţi suntem în viaţa, dar eu am picioarele rupte", este doar un fragment din strigătul disperat al copilotului.

03 feb. 2014, 06:58
Ce i-a spus copilotul Petrescu tatălui său, imediat după prăbuşirea avionului: Toţi suntem în viaţă, dar…

România TV a obţinut în exclusivitate transcriptul apelului făcut de copilotul Răzvan Petrescu, la doar câteva minute după tragedia din Apuseni. Bărbatul i-a transmis tatălui său atât locaţia arătată de radar, cât şi informaţii asupra stării de sănătate a pasagerilor.

Am aterizat forţat. Suntem prăbuşiţi la pământ între Peştera Scărişoara şi Beliş. Aşa îmi arată aici, la bord. Toţi suntem în viaţă, am picioarele rupte, nu mă pot mişca” , i-a transmis copilotul tatălui său.

VEZI ŞI Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul din Apuseni, operat a treia oară

Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.