Convoi militar atacat de rebeli. Şase soldaţi au murit în explozie

Şase paramilitari au fost ucişi, iar alţi patru răniţi în explozia unei bombe la trecerea autovehiculului lor în provincia Baluchistan, în sud-vestul Pakistanului.

19 mai 2020, 04:46
Convoi militar atacat de rebeli. Şase soldaţi au murit în explozie

Incidentul s-a produs luni seară în cursul unei patrulări de rutină în districtul Bolan, la circa 80 de kilometri sud-est de capitala provinciei, Quetta. Răniţii au fost internaţi în spital, a precizat un responsabil al poliţiei din Bolan, Murad Kasi.

Atacul nu a fost revendicat, dar separatişti care cer extinderea autonomiei acţionează de mai mulţi ani în această regiune confruntată cu violenţe sectare şi islamiste.

Citeşte şi Explozie într-o clădire din Los Angeles. Cel puţin 10 pompieri au fost răniţi şi mai multe clădiri au ars VIDEO

Într-un incident petrecut la începutul lui mai, şase soldaţi au fost ucişi într-un atac similar revendicat de Armata de Eliberare a Baluchistanului, un grup separatist local.

Bogată în minereuri, provincia Baluchistan, la frontiera cu Afganistanul şi Iranul, este cea mai mare din cele patru provincii federale ale ţării. Mii de paramilitari efectuează controale de securitate pentru a ajuta poliţia în menţinerea ordinii în zonele instabile ale acestei provincii cu şapte milioane de locuitori.