Convoi militar înspre Bucureşti după ce a început războiul în Ucraina. Primele măsuri după invazia Rusiei

Este vorba despre un convoi anunţat de Ministerul Apărării. Vorbim despre tehnică militară care ajunge joi dimineaţă din zona României către Capitală.

24 feb. 2022, 08:23
Convoi militar înspre Bucureşti după ce a început războiul în Ucraina. Primele măsuri după invazia Rusiei

Convoi militar înspre Bucureşti. Unele vehicule militare din acest convoi au plecat deja de trei zile. Se vorbeşte deja despre o misiune de instrucţie a forţelor militare româneşti, în parteneriat cu forţele străine care se află pe teritoriul ţării noastre.

Inclusiv joi şi vineri este posibil să mai apară astfel de imagini pe drumurile României, transmite România Tv.

Deocamdată, nu s-a pus problema vreunul anunţ oficial al statului român cu o vreo organizare la frontierele de est.

Citeşte şi: Joe Biden, prima reacție după ce Putin a ordonat începerea atacului militar în Ucraina: „Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”

Autorităţile din Letonia au solicitat de urgenţă convocarea Consiliului de Securitate NATO, invocând articolul 4 al Tratat care prevede că orice stat care se consideră ameninţat poate solicita o reuniune de urgenţă pentru a se lua deciziile necesare.

Este de aşteptat ca oficialii NATO să se întrunească şi să ia o decizie.

În tot acest timp, Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că a fost doborât cel puţin un avion Suhoi-24 al Rusiei. S-a întâmplat în estul Ucrainei, conform oficialilor ucraineni.

Citeşte şi: A început războiul în Ucraina! Explozii puternice în apropiere de Kiev!