Convoiul preşedintelui Filipinelor a fost atacat de 50 de terorişti. Luptele s-au soldat cu morţi şi răniţi

Aproximativ 50 de terorişti au atacat miercuri convoiul prezidenţial, miercuri dimineaţă, în sudul Filipinelor bilanţul schimbului de focuri fiind de cinci răniţi, un mort şi o persoană răpită.

19 iul. 2017, 14:54
Convoiul preşedintelui Filipinelor a fost atacat de 50 de terorişti. Luptele s-au soldat cu morţi şi răniţi

Teroriştii erasu îmbrăcaţi în uniforme ale trupelor guvernamentale, când au atacat cele două vehicule de securitate ale preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte. Potrivit canalului CNN Filipine, atacul a avut loc la unul dintre punctele de control din provincia Cotabato.

Când cei din a doua maşină au observat că cei de la punctul de control nu sunt soldați adevărați, au deschis focul asupra acestora„, a declarat şeful gărzii prezidențiale, colonelul Mike Aquino. Potrivit Poliției Naționale, un membru al milițiilor locale a murit, cinci membri ai Grupului de Securitate Prezidenţială au fost răniți, iar agent de poliție a fost răpit.

De remarcat că preşedintele Duterte nu se afla în acel moment în nicio maşină din convoi, aşa cum credeau atacatorii, el aflându-se pe un alt traseu, secret. Practic, convoiul se îndrepta spre orașul Cagayan de Oro, pentru a face un control de securitate în vederea vizitei pe care o va face în zonă preşedintele Duterte. Președintele filipinez Rodrigo Duterte a decretat pe 23 iunie legea marțială în regiunea de sud a Insulei Mindanao, pe fondul luptelor dintre trupele guvernamentale și luptătorii care au jurat credinţă faţă de ISIS.