Coordonatorul echipei de salvatori din Apuseni: Striga Adrian Iovan "Salvaţi-mă şi pe mine!"

Publicat: Luni, 19 Octombrie 2015 17:58 // Actualizat: Luni, 19 Octombrie 2015 17:58 // Sursa: romaniatv.net

Coordonatorul echipei de salvatori din Apuseni, Corneliu Olar, a vorbit în cadrul emisiunii "România, acum" despre tragedia aviatică, și a susținut faptul că "spre dezamăgirea noastră n-am putut salva încă două vieți".

Aeronava implicată în accidentul aviatic din munții Apuseni la începutul anului 2014 s-a confruntat cu un givraj sever la nivelul carburatoarelor, ceea ce a determinat oprirea motoarelor, a declarat, luni, într-o conferință de presă, Eugen Suciu, investigator în cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile /CIAS/ și unul dintre membrii echipei de investigare.  

Căutările avionului au fost începute de moți în toată raza munților Apuseni. "Peste 300 de moți au plecat seara în zonă. Nu ne-a informat nimeni unde căzuse avionul. S-a localizat după ce au ajuns salvatorii noștri acolo. Am ajuns din instinct, din noroc pentru supraviețuitori. Cred că bunul Dumnezeu a vrut pe câțiva să îi țină în viață și pe câțiva să îi ia".

Familia Aurei Ion, studenta moartă în Apuseni, cere o altă expertiză

Întrebat dacă Aura Ion și Adrian Iovan erau în viață în momentul în care salvatorii au ajuns, Olar a răspuns afirmativ, potrivit B1.

"Aura era în viață. Au ajuns trei salvatori. Din spusele lor, încă spunea doctorul Zamfir că o perioadă mai lungă striga Iovan . Era prins, încarcerat în fiarele avionului", a povestit coordonatorul.

"Salvatorii noștri au luat pe cei care mai erau în viață. Aura era în viață. Din ce au declarat medicii și supraviețuitorii, Iovan a mai trăit, poate, și câteva ore".

Întrebat ce crede că s-a întâmplat de echipele de salvare au ajuns atât de târziu, Olar a subliniat că "să spunem o eroare. Vinovații sunt aceia care trebuiau să își facă treaba. Noi am acoperit o parte, am reușit să facem noi ce trebuiau să facă instituțiile. Erau și ei derutați. Nu aveau o comandă precisă că acolo se găsește avionul. Profesional nu-s de meseria asta. Ne așteptam și la asta ".

"Bine ar fi să fi învățat câte ceva. Sunt sceptic. N-am văzut concret că s-a luat o măsură. Ar fi bine să prevenim înainte de a se întâmpla", a conchis bărbatul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
accident apuseni Adrian Iovan Corneliu Olar tragedie Apuseni
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 18:05
...despre tragedia aviatică, și a susținut faptul că "spre dezamăgirea noastră n-am putut salva încă două Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H