Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa Oanei Sivache, director ASSMB, protejata lui Vlad Voiculescu! ”Semnează consultanță pe bandă rulantă”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, a lansat vineri un atac fără precedent la adresa Oanei Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), protejata fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se ocupă de licitații pentru consultanță, în loc de să liciteze pentru spitale, punând în pericol șase proiecte de dezvoltare a unităților medicale.

15 sept. 2023, 17:11
Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa Oanei Sivache, director ASSMB, protejata lui Vlad Voiculescu! ”Semnează consultanță pe bandă rulantă”
Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa Oanei Sivache, director ASSMB, protejata lui Vlad Voiculescu!

Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa Oanei Sivache, director ASSMB, protejata lui Vlad Voiculescu! La doar câteva săptămâni după ce Rogobete a afirmat ferm în spațiul public: ”TOLERANȚĂ ZERO PENTRU CEI CARE RISIPESC BANII DIN PNRR”, astăzi acesta a atacat dur pe pagina sa de Facebook echipa ASSMB care gestionează proiectele din PNRR finanțate de Ministerul Sănătății.

Citește și Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Magicienii și cei alături de care au scris PNRR-ul au început să dezinformeze într-un mod grosolan”

Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa Oanei Sivache, director ASSMB, protejata lui Vlad Voiculescu!

”SIVACHE semnează CONSULTANȚĂ pe bandă rulantă! Cum? Cum să îți bați joc în halul ăsta de bucureșteni și tot tu să fii cu gura mare?
Prioritatea zero a conducerii ASSMB (Sivache pusă cu mâna de Vlad Vioculescu) în loc să liciteze pentru spitale, licitează pentru consultanță. Ce știu ei mai bine. Țineți bine minte: proiectele pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate au fost aprobate pe 2 februarie. În 7 luni, ASSMB a scos în licitație servicii de consultanță de peste 200.000 de lei. ”Toleranță ZERO pentru cei care risipesc bani din PNRR” nu este un slogan sau o amenințare este un angajament. Ferm”, a scris Alexandru Rogobete pe pagina sa de Facebook.

Proiectele pentru reabilitarea și dotarea AMBULATORIILOR de specialitate au  fost aprobate în 02 Februarie! De atunci și până acum, ASSMB, a organizat licitații NUMAI pentru CONSULTANȚĂ! La acest moment nu cunoaștem stadiul procedurii de licitație, spun sursele noastre.

Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice în valoare totală de peste 200.000 de lei! 6 proiecte de dezvoltare a spitalelor puse în pericol de ASSMB!

”Având în vedere raportarea stadiului procedurilor de achiziție putem concluziona faptul că documentația tehnică a fost elaborată pentru achiziția de echipamente medicale în toate unitățile sanitare aprobate la finanțare, iar pentru celelalte proceduri se află în diverse stadii de elaborare, înregistrând astfel întârzieri majore față de cele asumate de către conducerea A.S.S.M.B. prin Anexa 10 – Buget și plan de achiziții a fiecărui proiect în parte” spun surse din Ministerul Sănătății

A.S.S.M.B., în calitate de parte a contractelor de finanțare și de ordonator principal de credite a unităților sanitare beneficiare nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale și nu s-a asigurat de implementarea în bune condiții a proiectului și anume:

– nu au fost transmise la timp rapoartele de progres;

– nu au fost lansate procedurilor conform calendarului de lansare din planul achizițiilor din Anexa 10;

– nu a executat creditele bugetare alocate pentru trimestrul II 2023;

– nu a respectat circuitul documentelor prin transmiterea acestora exclusiv prin platforma PNRR, așa cum prevede Îndrumarul și Contractul de finanțare.

În sistemul public de achiziții SEAP în data de 10.07.2023 a fost lansată procedura de achiziție prin anunțul publicitar DA33601904 ce are ca obiect Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice  în cadrul proiectului Dezvoltarea Infrastructurii Medicale Ambulatorie în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr.Victor Babeș” în valoare de 28.500,00 lei. La acest moment nu cunoaștem stadiul procedurii.

În sistemul public de achiziții SEAP în data de 10.07.2023 a fost lansată procedura de achiziție prin anunțul publicitar DA33599481 ce are ca obiect Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice  în cadrul proiectului Dezvoltarea Infrastructurii Medicale Ambulatorie în Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino în valoare de 30.000,00 lei. La acest moment nu cunoaștem stadiul procedurii.

În sistemul public de achiziții SEAP în data de 12.07.2023 a fost lansată procedura de achiziție prin anunțul publicitar DA33640446 ce are ca obiect Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice  în cadrul proiectului Dezvoltarea Infrastructurii Medicale Ambulatorie în Spitalul Clinic Filantropia în valoare de 34.200,00 lei. La acest moment nu cunoaștem stadiul procedurii.

În sistemul public de achiziții SEAP în data de 10.07.2023 a fost lansată procedura de achiziție prin anunțul publicitar DA33599512 ce are ca obiect Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice  în cadrul proiectului Dezvoltarea Infrastructurii Medicale Ambulatorie în Spitalul Clinic Sfânta Maria București în valoare de 30.000,00 lei. La acest moment nu cunoaștem stadiul procedurii.

 

În sistemul public de achiziții SEAP în data de 05.07.2023 a fost lansată procedura de achiziție prin anunțul publicitar DA33599740 ce are ca obiect Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice  în cadrul proiectului Dezvoltarea Infrastructurii Medicale Ambulatorie în Spitalul Clinic De Psihiatrie Profesor Doctor Alexandru Obregia în valoare de 30.000,00 lei. La acest moment nu cunoaștem stadiul procedurii.

 

Citește și Construcția Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cu bani din PNRR, prinde contur. Rafila: „Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil”