Copac prăbuşit la Suceava. Trei mii de oameni sunt fără energie electrică

Trei mii de abonaţi au rămas fără energie electrică după ce linia de medie tensiune Frasin-Stulpicani a fost avariată în urma căderii unui copac peste firele de electricitate.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 16:50
Copac prăbuşit la Suceava. Trei mii de oameni sunt fără energie electrică

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că, în urma unei furtuni, vineri după-amiază, linia de medie tensiune Frasin-Stulpicani a fost avariată după ce un copac a căzut peste firele de electricitate, iar trei mii de abonaţi sunt afectaţi.

Potrivit Mediafax, el a arătat că un stâlp de susţinere a liniei de medie tensiune a fost rupt, iar alţi doi stâlpi au fost fisuraţi, linia fiind ruptă pe trei tronsoane.

Prefectul a precizat că echipele E.On care acţionează în zonă intenţionează să monteze alţi trei stâlpi, din lemn, pentru susţinerea liniei electrice şi speră ca reluarea alimentării cu energie electrică a celor trei mii de abonaţi să se reia în cursul serii.

Afluenţii Sucevei, Moldovei şi Bistriţei din judeţele Suceava şi Neamţ se vor afla sub cod portocaliu de inundaţii, în timp ce pe râurile mici din bazinele Someşul Mare, Lăpuş şi Mureş superior se instituie cod galben, începând de vineri seară.

Citeşte şi: Norii vor domina cerul, chiar dacă vremea se încălzeşte uşor. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Potrivit unei atenţionări transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), codul portocaliu se instituie de vineri, la ora 20.00, pe afluenţii Sucevei, Moldovei şi Bistriţei din judeţele Suceava şi Neamţ.

Din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din nord-vestul, sudul şi centrul ţării, potrivit avertizării INHGA.