Copacul vietii. Ce trebuie sa stii despre simbolul nemuririi si al vindecarii sufletului

Din multitudinea simbolurilor crestinismului timpuriu, prezente in operele apologetilor crestini vom analiza Arborele cosmic – Pomul vietii.

11 ian. 2023, 10:40
Copacul vietii. Ce trebuie sa stii despre simbolul nemuririi si al vindecarii sufletului

Copacul vietii este un simbol des utilizat in arta, literatura, religie, pentru a ilustra conceptul interconectivitatii noastre cu Universul. Copacul vietii este un simbol al conectarii noastre cu tot ceea ce ne inconjoara si ne reaminteste ca propria sanatate si fericire depinde foarte mult de sanatatea si fericirea altora.

Copacul vietii apare in diverse culturi, sub diferite nume, precum Pomul Vietii sau Arborele cosmic. Indiferent, insa, de denumirea lui,caracteristicile lui sunt aceleasi.

Lidia Fecioru, rețeta celei mai vechi băuturi pentru imunitate. Se prepară și în mănăstiri și face minuni pentru sănătate
Copacul vietii – Frunzele
Frunzele pomului vietii reprezinta unicitatea creatiilor pamantesti, inclusiv oamenii. Ca si frunzele unui copac, noi suntem diferiti, avem culori si texturi diferite. Iar Arborele cosmic ne arata ca putem convietui toti, in pace, indiferent de aceste lucruri care ne diferentiaza.

Copacul vietii – Ramurile
Ramurile pomului vietii simbolizeaza nevoia umana de exprimare – arta, stiinta, spiritualitate. Asa cum copacul isi intinde ramurile, asa si omul isi intinde bratele pentru a imbratisa. De aici simbolica potentialului uman de a se dezvolta, de a cunoaste, de a fi mai bun.

Copacul vietii – Trunchiul/Radacinile
Trunchiul si ramurile pomului vietii simbolizeaza puterea, locul in care ne putem intoarce ca sa ne readucem aminte cine suntem, in timp ce radacinile ne reamintesc de locul din care ne tragem.

Copacul vietii – Simboluri
Asa cum copacii sustin respiratia, pomul vietii sustine inspiratia. Copacul vietii inseamna vindecare, spirituala si emotionala. Copacul cosmic inseamna hrana, locul care ne hraneste din punct de vedere spiritual. Radacinile si ramurile reprezinta legatura dintre Mama Terra si Tatal Soare care ne ofera suport, hrana si informatie.

Copacul cosmic are toate elementele primordiale: aer, apa, foc, pamant. Puterile Copacului cosmic sunt vindecarea, rejuvenarea, sustenabilitatea, dar simbolizeaza si telepatia, ozmoza, comunicarea.

Horoscop Minerva 2023: Veste bună după 7 ani de haos, ce zodii au un an norocos
Din multitudinea simbolurilor crestinismului timpuriu, prezente in operele apologetilor crestini vom analiza Arborele cosmic – Pomul vietii.
Este unul dintre cele mai bogate si mai raspandite simboluri. Mircea Eliade distingea sapte interpretari principale pe care, de altfel, nu le considera exhaustive, dar care se articuleaza toate in jurul ideii de Cosmos viu, in vesnica regenerare. Simbol al vietii in contiuna evolutie, in ascensiune spre cer, arborele evoca intreg simbolismul, iar in cazul de fata, al moralitatii iudeo-crestine. Pe de alta parte, el slujeste drept simbol pentru caracterul ciclic al evolutiei cosmice: moarte si regenerare, inlesneste comuniunea intre cele trei niveluri ale cosmosului: cel subteran, prin radacini; suprafata pamantului, prin trunchi si crengile de jos; inaltul, prin ramurile dinspre varf.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.