Copii bătuţi şi forţaţi să mânânce până vomitau, la o grădiniţă de stat din Bucureşti

O educatoare de la o grădiniţă de stat din Bucureşti este acuzată de fapte grave la adresa copiilor pe care trebuia să-i îngrijească şi să-i înveţe. Potrivit rechizitoriului Parchetului, a lovit mai mulţi copii, iar pe alţii i-a tras de păr şi i-a forţat să mânance până au vomitat. 

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 09:44
Copii bătuţi şi forţaţi să mânânce până vomitau, la o grădiniţă de stat din Bucureşti

Educatoarea Dana Munteanu de la grădiniţa de stat Albinuţa, femeia care trebuia să ocrotească şi să conducă la dezvoltarea educaţională a copiilor nu mai mari de cinci ani este acuzată de fapte grave la adresa copiilor. Conform rechizitoriului anchetatorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, prezentat de stiripesurse.ro, „în cursul lunii octombrie 2017, in calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-învățare şt supraveghere, i-a introdus minorei … în vârstă de 4 ani, o jucărie de pluş in gură pentru ca aceasta să nu mai plângă, iar, în cursul lunii noiembrie 2017, a tras-o de păr provocând desprinderea unui smoc destul de consistent de păr”.

„În cursul lunii octombrie a anului 2017, se mai arată în document, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa” în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, a lovit-o cu pantofii peste obraji pe minora în vârstă de 4 ani.

În cursul anului 2017, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, a lovit-o cu palma peste fund pe minora, în vârstă de 4 ani şi a forţat-o să mănânce”, se arat în dosar.

De asemenea, „în cursul anului 2016, cât şi în perioada septembrie-octombrie 2017 in calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, in timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, l-a agresat fizic pe minorul …, în vârstă de 4 ani, prinzându-1 de păr şi aplicându-i palme peste faţă şi l-a forţat să mănânce determinându-i reacţia de emeză (vomă).

În data de 05.06.2018, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, l-a lovit pe minorul peste cap cu palma, fără motiv şi fără avertizare prealabilă, minorul masându-se imediat cu mâna în zona lovită, iar, in data de 07.06.2018, în timp ce repeta textul ce îl avea de recita pentru serbare l-a lovit cu un teanc de mai multe coli peste mână.

În cursul lunii octombrie 2017, în calitate de educatoare la Grădiniţa de Stat nr. 12 „Albinuţa”, în timpul desfăşurării activităţii de predare-invăţare şi supraveghere, a lovit-o pe minora …. cu palma peste gură pentru a nu mai ţipa, iar, la aproximativ 7-10 zile de la acest incident, a tras-o de pâr întrucât la activitatea de desen a depăşit conturul obiectelor desenate”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit actelor din dosar pe parcursul urmăririi penale procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar faţă de această educatoare, iar măsura a fost validată şi menţinută ulterior iar contestaţiile acesteia respinse de către instanţă.

În data de 11 februarie, Instanţa a revocat măsura controlului judiciar, iar Parchetul nu a contestat.