Copii intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare rămasă pe foc

Doi copii din Iaşi au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare rămasă pe foc. Pompierii au fost chemaţi de mama micuţilor pentru a debloca uşa casei.

16 iun. 2021, 20:53
Copii intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare rămasă pe foc
Accident grav în Drobeta-Turnu Severin

Copii intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare rămasă pe foc. S-a întâmplat în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi. Doi copii în vârstă de şase luni, respectiv trei ani au fost transportaţi la spital.

Copii intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o oală cu mâncare rămasă pe foc

Citeşte şi Doi soţi din Dorohoi, găsiţi intoxicaţi cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Medic: „Poate fi fatal”

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, pompierii au fost solicitaţi de o femeie pentru a debloca uşa casei sale din satul Zagavia, comuna Scobinţi. S-a intervenit cu o autospecială şi echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Punctului de lucru Hârlău, cu 7 subofiţeri.

În casă, pompierii au găsit o oală cu mâncare pe foc şi doi copii.

„Copiii proprietarei, unul de 3 ani şi unul de 6 luni, prezentau semne de intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon, conştienţi. Minorii au fost preluati de EPA Hârlău si transportati la Spitalul Orăşenesc Hârlău, pentru investigaţii medicale”, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi, potrivit News.ro.

Citeşte şi Avertismentul unui medic toxicolog. Dezinfectanţii pot produce copiilor intoxicaţie alcoolică

Copii intoxicaţi cu paracetamol. Cei doi fraţi au fost transferaţi cu avion SMURD la Bucureşti

Copii intoxicaţi cu paracetamol. Este vorba despre doi fraţi, o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 2 ani, care au fost transferaţi cu avion SMURD la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Micuții erau în vizită la bunici, într-o comună din județul Botoşani. Potrivit monitorulbt.ro, cei doi au găsit o sticlă cu paracetamol sirop, pentru copii, şi au băut întreg conținutul, pasându-și sticluța de la unul la altul. Cei doi au fost imediat descoperiți de bunici, care au alertat-o pe mama copiilor, medic de profesie.

Cei doi copii au ajuns în scurt timp la spital la Secția de Pediatrie unde li s-au făcut spălături gastrice. Ulterior, cadrele medicale de la Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul copiilor la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București. Cei doi copii au fost aduşi cu ambulanţa la Iaşi, de unde au fost preluaţi de avionul SMURD şi aduşi la Bucureşti.