Copii intoxicaţi cu paracetamol. Cei doi fraţi au fost transferaţi cu avion SMURD la Bucureşti

Doi copii au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti după ce au înghiţit mai multe doze de paracetamol sirop.

03 mai 2021, 11:26
Copii intoxicaţi cu paracetamol. Cei doi fraţi au fost transferaţi cu avion SMURD la Bucureşti

Copii intoxicaţi cu paracetamol. Este vorba despre doi fraţi, o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 2 ani, care au fost transferaţi cu avion SMURD la Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Micuții erau în vizită la bunici, într-o comună din județul Botoşani. Potrivit monitorulbt.ro, cei doi au găsit o sticlă cu paracetamol sirop, pentru copii, şi au băut întreg conținutul, pasându-și sticluța de la unul la altul. Cei doi au fost imediat descoperiți de bunici, care au alertat-o pe mama copiilor, medic de profesie.

Citeşte şi: Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol

Cei doi copii au ajuns în scurt timp la spital la Secția de Pediatrie unde li s-au făcut spălături gastrice.

Ulterior, cadrele medicale de la Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul copiilor la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București. Cei doi copii au fost aduşi cu ambulanţa la Iaşi, de unde au fost preluaţi de avionul SMURD şi aduşi la Bucureşti.

Citeşte şi: Medicament interzis în 120 de țări, utilizat frecvent în România. Este administrat copiilor  în cazuri de febră!