Copii intoxicaţi la serbarea de la grădiniţă

Intoxicaţi la grădiniţă. 15 copii, cu vârste între patru şi şase ani, de la o grădiniţă din satul Moscu, au ajuns joi seară la spitalele din Târgu Bujor şi Galaţi, în urma unei toxiinfecţii alimentare.

RomaniaTV.net
21 iun. 2013, 06:10
Copii intoxicaţi la serbarea de la grădiniţă

Mai multor copii li s-a făcut rău după ce au mâncat din produsele aduse de părinţi la serbarea de sfârşit de an. Şase copii şi mama unuia dintre ei au ajuns cu ambulanţele la spitalele din Galaţi, iar ceilalţi au fost internaţi la spitalul din Târgu Bujor.

Imediat ce au terminat serbarea, copiii de la grupa mare de la grădiniţa din Moscu au mâncat din salamul, brânza şi prăjiturile aduse de părinţi. La scurt timp, micuţii au început să se simtă rău, iar în mai puţin de o oră, numărul celor care aveau stări de vomă şi dureri puternice de stomac, ajunsese la 15. Înspăimântaţi, părinţii au sunat la 112.

„Noi le-am adus copiilor brânză, salam, prăjituri şi sucuri. Le-am cumpărat de la magazine şi chiar ne-am uitat la etichete să fie în termen de valabilitate. La scurt timp după ce au mâncat, au început să verse şi să se plângă de dureri puternice de burtică. Când au început să aibă şi scaune diareice, am sunat la Salvare”, a declarat una dintre mame.

Din fericire, stare copiilor este bună, însă vor rămâne internaţi cel puţin o zi.

„Starea lor este bună, sunt stabili hemodinamic, li se fac investigaţii. Li s-au pus perfuzii pentru reechilibrare hidro-electrolitică, ulterior tratament, în funcţie de rezultatul analizelor”, a declarat, vineri, dr. Lorina Panţâru, medic primar la Spitalul de Pediatrie Sf. Apostol Ioan, potrivit Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a început imediat ancheta epidemiologică.

„DSP a început ancheta pentru identificarea agentului cauzal al toxiinfecţiei alimentare. Vom efectua şi analize la personalul care lucrează în această grădiniţă, astfel încât să luăm toate măsurile care se impun să nu mai avem şi alte cazuri de copii cu toxiinfecţie alimentară”, a precizat directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.

Primarul oraşului Târgu Bujor, de care aparţine satul Moscu, Liviu Gâdei, a declarat că pentru prevenirea unor astfel de incidente va interzice organizarea de mese festive în şcoli şi grădiniţe.