Copii rebeli? Motivul pentru care copiii ar trebui să le răspundă părinţilor

Când noi am fost copii, sub nicio formă nu aveam voie să le răspundem părinţilor noştri. Am crescut cu ideea că acest lucru este o lipsă totală de respect, iar teoria o "transferam" şi copiilor noştri. Dar oare să fie acesta un lucru bun sau un lucru rău?

26 oct. 2015, 20:53
Copii rebeli? Motivul pentru care copiii ar trebui să le răspundă părinţilor

Va prezentam in continuare parerea psihologului Kelly Flanagan, tata a trei copii si autorul mai multor articole pe tema educatiei copiilor si relatiilor interumane. Asteptam la final comentariile voastre: Sunteti sau nu de acord cu dr. Kelly Flanagan?

Parintele din mine ar vrea sa scoata din copiii lui fiecare umbra de rebeliune, dar psihologul din mine se opune.

Ma jucam cu fetita mea, apoi fratele sau mai mare a venit si a observat ca jucariile lui „defilau” prin casa de papusi a surorii. Ca un caine a venit si le-a smuls de-acolo.

„Te rog sa mi le dai!”, i-am spus.

„NU!”, m-a repezit.

Ca parinte, mi-am dat seama ca am dat gres, ca nu sunt respectat. Parintele din mine s-a infuriat, am simtit ca-mi pierd controlul, desi se presupunea ca eu trebuie sa fiu adultul responsabil. Fiinta umana din mine a fost foarte trista, pentru ca intreaga dimineata imi fusese data peste cap. Insa psihologul din mine era foarte mandru ca baiatul spusese „NU”.

Sa spui NU este foarte greu. Este foarte greu sa setezi limite personale pentru ca te gandesti ca nu cumva ceilalti sa sufere din cauza refuzului tau.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.