Copii români găsiţi înecaţi într-un lac din oraşul german Hanovra după ce au vrut să scoată o minge din apă. VIDEO

Doi frați, de 8 și 9 ani, au murit înecați într-un lac aflat într-un lac de pescuit din oraşul german Hanovra, lac acre se găsea în apropierea zonei în care locuiau.

17 mart. 2021, 14:34

Copii români înecaţi într-un lac din Hanovra. Marius și Armando au decedat, duminică după-amiază, în lacul pentru pescuit Laher Teich din Hanovra, după ce au vrut să scoată din apă o minge care căzuse în timp ce se jucau, după cum relatează cotidianul Bild.

Copii români înecaţi într-un lac din Hanovra. Tragedia s-a petrecut sub ochii unui al treilea copil

Tragedia s-a petrecut sub privirile neputincioase ale unei fetiţe de 10 ani, o prietenă de-a celor doi băieţi. Copiii au intrat în lac iar la circa doi metri de mal, au ajuns într-o groapă adâncă de şase metri adâncime. Fetiţa care a rămas pe mal a alergat spre blocul cu locuințe pentru refugiați din apropiere unde locuiau cu toții, pentru a cere ajutor. Oamenii aflați în zonă au sunat la numărul de urgență.

Citeste si Un copil de 4 ani din Argeş a murit după ce s-a înecat cu o bucată de crenvurşt

La fața locului au venit pompieri, scafandri și un elicopter. Trupurile celor doi micuţi au fost recuperate, însă nu au mai putut fi aduse la viaţă

Când am ajuns, un unchi al băieților era în apă până la genunchi, în căutarea copiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, potrivit sursei menţionate anterior.

Este atât de groaznic. Nu pot să vorbesc încă despre asta”, a declarat tatăl celor doi băieți.

Copil de 11 ani, înecat în Teleajen

O tragedie similară s-a produs şi la noi, anul trecut, în Prahova. Incidentul a avut loc în luna iulie, la câţiva kilometri de Ploieşti. Autorităţile au fost anunţate că un copil a dispărut în apă, în zona unui pod din localitatea Bucov. Având în vedere suprafaţa mare pe care trebuia să se desfăşoare căutările – aproximativ 3000 de metri pătraţi – dar şi faptul că adâncimea apei varia între jumătate de metru şi trei metri, la faţa locului a fost solicitată o echipă de scafandri, informează ISU Prahova.

Citeste si Pacientă bolnavă de covid, tratată de medici şi după moarte la Spitalul din Arad. Explicaţia halucinantă a managerului

În timp ce echipele de salvare îl căutau pe copil cu barca, rude ale acestuia au ajuns şi ele la faţa locului iar în scurt timp zeci de oameni s-au strâns pe malul râului. Câţiva dintre bărbaţi au intrat şi ei în apă, scoţându-l pe băiatul de 11 ani.

Acesta era în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitat.

Mai multe imagini dureroase de la înmormântarea celor doi copii