Copii şi jihadişti, predaţi de Turcia justiţiei franceze

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2019 15:34 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2019 15:34 // Sursa: romaniatv.net

Un jihadist, două partenere ale sale şi cei nouă copii minori ai acestora au fost predaţi marţi justiţiei franceze, după ce au fost transferaţi din Turcia, declară surse concordante pentru AFP.

Cei trei adulţi - un bărbat în vârstă de 35 de ani şi două femei, între care una în vârstă de 36 de ani - au fost plasaţi în arest preventiv la Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI), au precizat surse apropiate dosarului şi juidiciară, iar copiii au fost plasaţi de către Parchetul din Bobigny (Seine-Saint-Denis).

Această operaţiune, distinctă de cea a unor repatrieri caz cu caz a unor copii provenind din Kurdistanul irakian, se înscrie în cadrul unor expulzări obişnuite de jihadişti de către Turcia.

La sfârşitul lui mai 2019, autorităţile franceze au înregistrat întoarcerea în ţară a 277 de persoane.

Bărbatul, cele două femei şi cei nouă copii se aflau într-un centru de retenţie în Turcia, înainte să fie expulzaţi, a precizat una dintre aceste surse.

Potrivit unei surse judiciare, bărbatul şi femeia în vârstă de 36 de ani au plecat în zona irakiano-siriană împreună cu primii lor copii, în timp ce ceilalţi au fost născuţi acolo. De asemenea, bărbatul a avut copii cu a doua femeie, la rândul său venită în zona respectivă cu un copil dintr-o uniune anterioară.”Departamentul Seine-Saint-Denis va primi aceşti copii la ajutor social pentru copii, aşa cum facem din 2016”, a declarat pentru AFP preşedintele Consiliului departamental, Stéphane Troussel (PS).

Aproximativ ”40” de copii sunt urmăriţi în prezent de serviciile protecţiei copilului în acest departament, în care se află aeroportul Roissy, prin care are loc majoritatea întoarcerilor. ”Deplâng faptul că statul face parte dintre abonaţii absenţi”, a adăugat Troussel.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H