Copiii cu vârsta până în 12 ani nu au nevoie de certificat verde. Iată modificările decise de autorități

Certificatul verde rămâne în vigoare în localitățile care au atins rata de infectare de 3 sau au depășit 3 la mia de locuitori. Se folosește pentru accesul în restaurante, baruri, spectacole, la piscină sau la evenimente private, iar în cazul copiilor va fi obligatoriu pentru cei cu vârsta de peste 12 ani, conform deciziei adoptate joi de autorități.

23 sept. 2021, 13:21
Copiii cu vârsta până în 12 ani nu au nevoie de certificat verde. Iată modificările decise de autorități

Până acum, era necesar pentru copiii cu vârsta de la 6 ani, pe care părinții erau nevoiți să îi testeze de COVID pentru a putea merge cu ei la diverse evenimente.

Modificarea adusă în decizia de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

-Se propune creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

-De la începutul acestei săptămâni, în localitățile din România unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la mie, mai poți avea acces în restaurante, baruri, spectacole, la piscină sau evenimente private – precum petreceri, nunți și botezuri – doar cu certificatul verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Dacă în privința adulților lucrurile sunt simple – se pot vaccina – copiii între 6 și 12 ani trebuie să se testeze – test rapid sau PCR – pentru a obține certificatul COVID și a își putea însoți părinții la restaurant, la un spectacol sau la o nuntă. Lucrurile sunt clare în privința testului PCR – orice astfel de test este acceptat pentru certificatul COVID – dar mai puțin clare în privința testelor rapide, unde sunt acceptate doar anumite teste.

Citiți și Ce noi restricții vrea Guvernul să impună în România: Carantina de noapte, aplicată în weekend la incidența de 6 la mie. Accesul în restaurantele din mall doar cu certificatul verde, după ce rata trece de 3

Citiți și Incidența în București a ajuns la 3,65 la mie. Ce RESTRICȚII se impun în Capitală


loading...