Copiii din România care au COVID au început să se înmulţească după sărbători. Semnalul de alarmă tras de medici!

Specialiştii din pediatrie vine cu o avertizare după ce a început să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă. Astfel, la Spitalul Victor Gomoiu din Bucureşti, secţia de bolnavi COVID care era oală s-a umplut.

12 ian. 2021, 15:18
Copiii din România care au COVID au început să se înmulţească după sărbători. Semnalul de alarmă tras de medici!

Copiii din România care au COVID au început să se înmulţească după sărbători. Se pare că un semnal alarmant în cazul copiilor este că a crescut foarte mult numărul celor care au complicaţii după infectarea cu virusul, adică acel sindrom inflamator multisistem rar, PIMS, relatează G4Media.ro.

Copiii din România care au COVID au început să se înmulţească după sărbători. Anunţul specialiştilor

„În momentul ăsta, numărul lor este mai mare, da, secţia este plină”, a declarat unul dintre medicii de la Spitalul Gomoiu, spital suport COVID.

„Contagiozitatea e mai mare, oamenii au început să aibă contact mai mult unii cu alţii. După sărbători, cred că au început să se întâlnească mai mult, a fost Moş Crăciun, se simte”, potrivit altui medic.

Cel mai mic pacient are mai puţin de o lună, iar cel mai mare are patru luni. În spital este internat şi un adolescent de 17 ani, infectat a doua oară, care suferă de o boală autoimună care-i complică situaţia. Starea lui de sănătate este ravă au mai spu medicii acestei instituţii sanitare.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat aproape 3.700 cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de ziua precedentă. În ultimele 24 de ore s-au făcut 23.667 de teste. 412 dintre noile cazuri au fost stabilite prin teste rapide. De asemenea, 156 de persoane infectate cu SARS-COV 2 au murit. La ATI sunt internate în prezent 1.073 de persoane.

Pe teritoriul României, 31.401 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.799 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.071 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 122 de persoane.

Până astăzi, 16.881 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 11.01.2021 (10:00) – 12.01.2021 (10:00) au fost raportate 156 de decese (105 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Citeşte şi: Copiii, „vinovaţi” dacă se redeschid şcolile. Anunţul făcut de Raed Arafat: ‘Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă’