Copiii, „vinovaţi” dacă se redeschid şcolile. Anunţul făcut de Raed Arafat: ‘Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă’

Raed Arafat susţine că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor ”faţă în faţă”, doar că trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică şi, ”dacă totul este ok”, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru.

08 ian. 2021, 23:11
Copiii, „vinovaţi” dacă se redeschid şcolile. Anunţul făcut de Raed Arafat: ‘Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă’

Copiii, „vinovaţi” dacă se redeschid şcolile. ntrebat de ce nu s-au deschis acum şcolile, Arafat a precizat că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă. ”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a explicat Arafat.

Copiii, „vinovaţi” dacă se redeschid şcolile. Anunţul făcut de Raed Arafat

”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Acesta a explicat că, ”dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie”.

”Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

Întrebat care au fost motivele pentru susţinerea continuării predării online, Arafat a precizat că se iau în considerare mai multe aspecte: perioada scurtă care mai este până la vacanţă, faptul că nu s-a evaluat încă perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi faptul că elevii sunt un vector posibil de transmitere.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a precizat Arafat.

Se fac presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a început o serie de consultări cu elevii și profesorii şi părinţi.

Joi au avut loc consulări la Ministerul Educaţiei între Sorin Cîmpeanu, sindicatele din învățământ, asociatiile studenților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

Pe agenda discuțiilor de astăzi s-au numărat deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”
 


loading...