Copiii imigranţilor din Italia vor primi lecţii de limba italiană în şcoli

Lecţii de limba italiană vor fi introduse pentru copiii de imigranţi în şcoli, o mişcare 'fundamentală' pentru a promova integrarea, a declarat marţi ministrul educaţiei Stefania Giannini, relatează site-ul thelocal.it, citat de Agerpres.

22 oct. 2014, 07:48

Ca parte a noii măsuri ce îi priveşte şi pe copiii imigranţilor din România, vor fi angajaţi noi profesori pentru a-i ajuta pe elevii care vorbesc italiana ca a doua limbă. „Limba italiană trebuie să devină un instrument de incluziune şi integrare pentru numeroşii copii străini care cresc în ţara noastră”, a spus Stefania Giannini, citată de Tgcom24.

„Aceşti copii reprezintă 10% din numărul total de elevi din ţara noastră. Trebuie să devenim conştienţi de faptul că incluziunea lingvistică este fundamentală”, a adăugat ea.

Citeşte şi Marina italiană a SALVAT peste 800 de REFUGIAŢI

Numărul copiilor născuţi din părinţi străini creşte în Italia, în timp ce cuplurile italiene fac mai puţini copii. Reflectând această schimbare, premierul Matteo Renzi a declarat duminică faptul că va relaxa condiţiile pentru acordarea cetăţeniei italiene copiilor de imigranţi.

Conform regulilor actuale, imigranţii de a doua generaţie trebuie să aştepte până la împlinirea vârstei de 18 ani pentru a aplica pentru cetăţenia italiană, în pofida faptului că s-au născut în Italia.

Noua legislaţie prevede că aceşti copii vor putea primi cetăţenia înainte de a împlini 18 ani, dacă merg la şcoală.