Copiii încep noul an şcolar în condiţii sigure, în sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a prezentat ieri, 10 septembrie 2020, la Colegiul Național “Grigore Moisil”, măsurile luate de autoritatea locală pentru începerea în condiții sigure a noului an școlar, dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 15:46

Am făcut toate demersurile pentru ca școala să înceapă în condiții optime. Distribuim către unitățile de învățământ soluții dezinfectante și am montat deja dispozitivele necesare pentru utilizarea acestor soluții, astfel încât, din punct de vedere sanitar, lucrurile să fie cât mai în regulă. Toate școlile din Sectorul 6 sunt dotate cu termoscanere, pentru ca triajul epidemiologic să se facă în condiții corecte.

Elevii vor primi câte două măști din bumbac, refolosibile, iar la distanță de o săptămână, vor primi încă două măști. De asemenea, oferim măști de protecție tuturor cadrelor didactice, personalului nedidactic și auxiliar.

Primăria Sectorului 6 va asigura copiilor care provin din familii defavorizate tablete, astfel încât activitatea educațională în mediul online să se desfășoare cât mai bine. Ele vin însoțite de abonamente de date cu acces la tehnologie 4G. Toate clasele sunt dotate cu laptopuri performante, camere web de calitate, atât pe imagine, cât și pe sunet, pentru a ne asigura că procesul educațional se transmite în condiții optime.

Toate școlile au contracte individuale pentru realizarea dezinfecției. Chiar și acolo unde avem mai multe schimburi, vom efectua dezinfecția profesională a spațiilor în care elevii învață, pentru a nu exista niciun pericol”, a spus primarul Gabriel Mutu.

În Sectorul 6, în administrarea autorității locale sunt 67 de unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal, iar măsurile de prevenție și combatere a răspândirii noului coronavirus au fost luate cu maximă promptitudine, încă de la începutul anului 2020.

Totodată, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului școlar. În acest sens, au fost  suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, iar polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Amintim că, prin dispeceratul instituției, Poliția Locală Sector 6 asigură pentru unitățile de învățământ din sector monitorizarea video non-stop, optimizând astfel timpul de intervenție, atunci când este periclitată siguranța elevilor.