Campanie la şcoală: Copiii, masă de manevră electorală. Candidaţii se întrec să le facă cadouri

Doi candidaţi au cerut Biroului Electoral Central aprobare pentru a oferi bomboane şi dulciuri de Moş Nicolae şi Crăciun. Argumentul lor forte a fost că sărbătorile au semnificaţie aparte pentru români şi trebuie celebrate ca atare. La Deva, în schimb, elevii din clasele I-IV de la Colegiul Transilvania au primit cadou treninguri.

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 11:42
Campanie la şcoală: Copiii, masă de manevră electorală. Candidaţii se întrec să le facă cadouri

Gândindu-se că fix înaintea alegerilor va veni Moş Nicolae, un candidat s-a gândit că ar putea marca momentul într-un mod din care să poată profita şi la nivel electoral. El voia să ofere dulciuri pe ambalajul cărora să fie imprimat numele său şi sigla partidului pe care îl reprezintă. Argumentul său suprem a fost că nu se poate considera un cadou cu iz electoral, pentru că destinatari urmau să fie doar copiii, care oricum nu au drept de vot.

O altă solicitare primită de cei de la BEC a fost de la un candidat care se gândea să ofere bomboane pentru pomul de Crăciun care să aibă pe ambalaj chipul său şi însemnele electorale ale partidului.

Biroul a respins, însă, ambele solicitări, în virtutea ordonanţei care interzice oferirea de produse alimentare alegătorilor.

La Deva, în schimb, elevii din clasele I-IV de la Colegiul Transilvania au primit, marţi, treninguri, în momentul în care au terminat orele, iar surse din interiorul şcolii spun că nu este prima oară când copiii primesc cadouri cu iz electoral.