Copiii Principesei Ileana, gazde de onoare de 1 iunie la Castelul Bran

Publicat: Luni, 23 Mai 2016 17:42 // Actualizat: Luni, 23 Mai 2016 17:42 // Sursa: romaniatv.net

Copiii și însoțitorii lor sunt așteptați anul acesta de 1 iunie la Castelul Bran și Parcul Regal să serbeze Ziua Internațională a Copilului într-o lume medievală, recreată pentru a putea experimenta câteva episoade din viața cavalerilor și a domnițelor de odinioară, se arată într-un comunicat transmis de administrația Castelului Bran.

"Copiii se vor putea juca cu săbii de lemn, vor purta coifuri, se vor apăra cu scuturi asemănătoare cu cele folosite pe vremuri în bătălii adevărate, vor putea trage cu arcul la țintă și se vor întrece în mersul printre scuturi, legați la ochi.

Potrivit comunicatului, cei mai timizi pot admira expoziția de arme și armuri medievale, iar cei mai creativi vor putea să-și demonstreze talentul în cadrul atelierelor unde vor putea realiza jucării din lemn, păpuși tradiționale și obiecte decorative din ceramică. Efortul lor va fi răsplătit, copiii putând păstra obiectul respectiv.

În plus, cei mici se vor putea costuma fie în cavaleri, fie în domnițe, pentru realizarea unei fotografii memorabile. Atmosfera va fi întregită de un fond muzical specific perioadei medievale. Gazdele vor oferi tuturor copiilor și cadrelor didactice însoțitoare accesul gratuit atât la vizitarea castelului, cât și la toate manifestările, dar și un cadou — un frisbee.

În programul zilei dedicate celor mici, dar și iubitorilor de istorie și legendă, își vor spune povestea și actorii teatrului de păpuși pentru copii "Strada", cu piesa "Jack și vrejul de fasole", după o poveste irlandeză", se mai precizează în comunicatul de presă.

Va fi lansată cartea bilingvă "Poveste de Crăciun", care conține povestea cu același nume scrisă de Regina Maria și pe care elevii Liceului de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești au ilustrat-o cu mult talent și dăruire. "Poveste de Crăciun" face parte din proiectul demarat de Castelul Bran, care are ca scop reînsuflețirea chipului uneia dintre cele mai îndrăgite personalități feminine care ne-au marcat istoria, Regina Maria, care a scris, cu atâta sensibilitate, povești pentru copii.

Gazde de onoare ale evenimentului vor fi copiii Principesei Ileana, Dominic Habsburg-Lothringen și Maria Magdalena Holzhausen. Petrecerea celor mici se va încheia la ora 18.00, când vor putea intra ultimele grupuri de vizitatori, potrivit comunicatului de presă.

Citeşte şi Anunţ important privind VÂNZAREA şi ÎNCHIDEREA Castelului Bran

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mai 18:12
...a Copilului într-o lume medievală, recreată pentru a putea experimenta câteva episoade din viața cavalerilor și a domnițelor Citește mai departe… ...
23 mai 17:57
...într-o lume medievală, recreată pentru a putea experimenta câteva episoade din viața cavalerilor și a Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H