Copiii serbează 1 Iunie la Bookfest

Salonul Internațional de Carte Bookfest începe pe 1 iunie cu evenimente dedicate special copiilor, reunite în cadrul programului Bookfest Junior. Împreună cu Ministerul Educației, Bookfest demarează proiectul ”Educația prin lectură”. Peste un milion de cărți vă așteaptă la Romexpo, de pe 1 până pe 5 iunie

RomaniaTV.net
13 mai 2016, 07:36
Copiii serbează 1 Iunie la Bookfest

A XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest (Romexpo, 1-5 iunie 2016) va reuni peste 200 de edituri, care promit un program plin de surprize, o ofertă ce include peste un milion de cărți și reduceri de până la 80% din prețul de copertă.

Invitatul de onoare din acest an va fi Israel, țară a cărei participare se va derula sub motto-ul „Never Stop Dreaming”. Vizitatorii acestei ediții Bookfest vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Bookfest 2016 se va desfășura, în premieră, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Campionatul poveștilor începe la Bookfest

Sărbătoarea de 1 Iunie, care coincide cu prima zi de Bookfest, va fi marcată printr-un program dedicat copiilor și adolescenților: Bookfest Junior. Editurile participante vor organiza diverse acțiuni speciale, de la lansări de carte și întâlniri cu autorii la ateliere de desenat și de teatru. Vizitatorii sunt de asemenea așteptați cu reduceri la cărțile pentru copii și adolescenți (Happy Hours) și cu tot felul de premii surpriză. Editurile susținătoare ale programului sunt Humanitas, Curtea Veche Publishing, Editura Niculescu, Meteor Press, All, Rao, Editura Arthur, Editura Trei, Nemira, Okian, Paralela 45, Corint Junior, Casa Radio, Pandora M și Editura Diana.

Micii vizitatori se vor întâlni miercuri, 1 iunie, cu scriitoarea Ioana Nicolaie care va fi protagonista a două evenimente. Mai întâi, editura Casa Radio deschide la ora 12:30 Clubul Șoriceilor, în cadrul căruia va fi lansat un nou titlu din colecția Noapte bună, copii!: audiobook-ul Aventurile lui Arik, de Ioana Nicolaie, în lectura autoarei. La 13:30, la standul Editurii Humanitas, Ioana Nicolaie va lansa Campionatul poveștilor, un atelier de povestit și desenat despre Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carroll.

Editura Niculescu își va prezenta în standul propriu, la aceeași oră, noutățile editoriale pentru copii și adolescenți, iar între 18:00 și 19:00, propune un Happy Hour, cu o reducere generală de 30% la cărțile dedicate lor. Reduceri, între 25% și 50%, vor oferi și editurile Meteor Press și All, la toate cărțile pentru copii și adolescenți, pe toata durata Salonului.

Concursuri cu premii pentru copii

La standul Editurii Nemira va fi pregătit Colțul de joacă NEMI, programat a fi inaugurat pe 1 iunie, la ora 13:30. La ora 10:30 cei mici pot veni la o întâlnire specială cu eroul cărții lui Valentin Nicolau Bronto, un dinozaur neastâmpărat. Ei îl vor putea vedea într-o scenetă montată după această carte, scenetă care îi va avea ca protagoniști pe membrii Trupei Limpopo. Ceva mai târziu, la 15:00, vor fi invitați la Un ceai cu Alice, unde vor asculta povestea, citită de Veronica D. Niculescu.

Editura Pandora M îi așteaptă pe micii cititori cu o tombolă având ca premii ursuleți PanDA și pisicuțe MOG, cărți Pandora M și invitații la piese puse în scenă de actorii Teatrului Ion Creangă. Pentru miercuri, joi și vineri, librăria online Okian le propune un concursul cu întrebări Which fictional character is this?, un atelier cu jocuri de rol, o dezbatere, un atelier de povești cu finaluri imprevizibile și unul de creație și distracție.

Sâmbătă, 4 iunie, Editura Paralela 45 va organiza la ora 11.00 evenimentul Joc și Joacă: cele mai frumoase cărți pentru copii, avându-i ca invitaţi pe Daniela Mișcov, Mihaela Pogonici și Viorel Zaicu. Duminică, în ultima zi a Bookfest, la 11.30, editura le propune vizitatorilor o incursiune prin Lumea imaginată de…, o carte scrisă de Keri Smith (autoarea bestseller-ului Jurnalul meu trăsnit) dar și să participe la concursul Dă imaginația la maxim!. Îi vor însoți invitații Simona Popescu, Bogdan Teodorescu, Mihaela Pogonici și Viorel Zaicu.

Lansări de poveste și reduceri spectaculoase

Copiii și părinții își vor putea trece în agendă și propunerea Curtea Veche Publishing, care pregătește două lansări de poveste: volumul De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice, de Adina Rosetti și Cristiana Radu și cartea pentru copii Mandale dacice, de Mǎdǎlina Corina Diaconu și Mihai Ionuţ Grǎjdeanu.

Editura Diana pregătește o ofertă bogată de cărți pentru copii și părinți. Printre titlurile anunțate se vor afla Cum învață copiii, de Linda Pound, o încercare de explicare a teoriilor educaționale și psihologice privind modul în care învață copiii și colecția ABC-ul poveștilor terapeutice, de Ioana Omuț-Cherechianu și Natalia Coroiu. Editura îi așteaptă pe cei mici și mari cu o propunere greu de refuzat: prețuri începând de la 1 leu. În plus, vizitatorii vor primi câte o cutie de plastilină cadou, pentru fiecare carte de colorat cumpărată de la standul editurii pe perioada Bookfest.

Printre personalitățile care vor lua parte la evenimentele organizate de Editura Diana se va afla și cunoscutul autor de science-fiction Alexandru Mironov.

Cei mici sunt de asemenea așteptați la standul Editurii Integral pentru o triplă lansare: volumele Zâna Oglinjoară, Simona and her Magic Racket și Dracula Junior’s Diary, toate aparținând autoarei Brândușa Novac.

Ministerul Educației susține Bookfest

Asociația Editorilor din România are bucuria să anunțe încheierea unui parteneriat de colaborare cu Ministerul Educației Naționale pentru promovarea lecturii în rândul copiilor, stimularea participării lor la evenimentele din cadrul Bookfest precum și pentru susținerea cu premii a concursurilor școlare. Intitulat „Educația prin lectură”, acest parteneriat va funcționa pentru toate edițiile locale Bookfest și va fi inaugurat la ediția din 1-5 iunie 2016, de la Romexpo (București).

„Suntem onorați că Ministerul Educației a fost de acord să încheiem acest parteneriat care, de fapt, ajută în primul rând copiii să se apropie mai ușor de carte și de citit. «Educația prin lectură» este fundamentală pentru devenirea unui adult și, cu cât mai repede vom înțelege asta, cu atât mai eficient va deveni sistemul nostru de învățământ”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, care organizează Salonul Internațional de Carte Bookfest.

O notă de informare referitoare la acest proiect a fost transmisă de Minister tuturor inspectoratelor școlare din țară, pentru susținerea participării elevilor la a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia.

Programul de vizitare va fi:

  • miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00
  • joi, 2 iunie — 10:00-20:00
  • vineri, 3 iunie — 10:00-21:00
  • sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00
  • duminică, 5 iunie — 10:00-20:00

Accesul vizitatorilor va fi gratuit pe toată perioada salonului de carte.