Copiii sub 16 ani ar putea fi vaccinaţi anti-covid de luna viitoare. Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că este posibil ca Agenţia Europeană a Medicamentului să acorde luna viitoare autorizarea pentru vaccinarea anti-covid a copiilor sub 16 ani.

14 mai 2021, 11:57
Copiii sub 16 ani ar putea fi vaccinaţi anti-covid de luna viitoare. Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră

Copiii sub 16 ani ar putea fi vaccinaţi anti-covid de luna viitoare. Anunţul a fost făcut de Valeriu Gheorghiţă, vineri, la Târgu-Mureş.

Copiii sub 16 ani ar putea fi vaccinaţi anti-covid de luna viitoare

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie: Ţine de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că este posibil ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde, luna viitoare, autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani.

„Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală. Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare”, a precizat medicul într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

Peste 300 de voluntari, circa 3.000 de doze de vaccin Pfizer şi zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră sunt pregătite pentru maratonul „Mureşul se Vaccinează”, care se va derula, începând de vineri până duminică, 16 mai, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Vaccinurile Pfizer și Moderna, eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului. Anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului

Citeşte şi Bucureştiul a ajuns la o rată de acoperire vaccinală de 40%. Valeriu Gheorghiţă: Asta explică evoluţia favorabilă a pandemiei

Informaţiile analizate de specialiştii din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului referitoare la eficienţa vaccinurilor Pfizer şi Moderna împotriva variantei indiene a coronaviruslui sunt ”încurajatoare”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul EMA pentru riscuri vaccinale şi ameninţări biologice, Marco Cavaleri.

Totodată, Cavaleri s-a arătat optimist şi în legătură cu capacitatea vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson & Johnson, care funcţionează pe bază de adenovirus, de a proteja împotriva acestei variante. Totuşi, EMA aşteaptă date suplimentare din India, unde este administrată o versiune a vaccinului AstraZeneca, informează Agerpres.ro.

Varianta B.1.617, detectată prima dată în India în luna octombrie 2020, a fost răspândită, până în prezent, în 44 de ţări, a anunţat OMS. Recent, OMS a descris varianta indiană ca fiind „îngrijorătoare” din punct de vedere al contagiozităţii şi a inclus-o pe lista „variantelor care stârnesc îngrijorare”, alături de variantele apărute iniţial în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia. Acestea sunt considerate a fi mai periculoase întrucât sunt mai contagioase, mai letale şi posibil mai rezistente la vaccinurile existente.


loading...
Partenerii noștri