Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie: Ţine de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina

Valeriu Gheorghiţă a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi că ridicarea restricţiilor de la 1 iunie ţine doar de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina. Preşedintele CNCAV a menţionat că "în momentul de faţă avem capacitate de vaccinare suficientă".

11 mai 2021, 11:21
Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie: Ţine de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina
Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie: Ţine de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina

Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie. Preşedintele CNCAV a declarat că am putea să atingem pragul de 5 milioane de persoane vaccinte până la data de 1 iunie, însă acest lucru depinde doar de disponibilitatea românilor de a se vaccina.

Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind MAREA RELAXARE de la 1 Iunie

Citeşte şi Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat: Credincioşii se pot duce la pelerinaje şi slujbe religioase

„Am putea să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, dar acest lucru ține de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina. În momentul de față avem capacitate de vaccinare suficientă. (…) Aspectul cel mai pozitiv din toată această situație e legat de evoluția foarte bună din punct de vedere epidemiologic. (…) Dacă reușim să vaccinăm cel puțin 50.000 de persoane zilnic cu doza 1, atingem acest obiectiv”, a precizat medicul militar.

De asemenea, președintele CNCAV a precizat că nu se poate ajunge până la sfârșitul lunii mai la 5 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă.

„Nu cred că vom reuși să avem cu schema completă 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit datelor oficiale, până luni seara erau vaccinați 3.672.354 de români, însumând persoanele vaccinate cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu una sau doua doze, dintre care peste 1,2 milioane de români cu o singură doză și peste 2,4 milioane cu două doze de vaccin.

Secretarul de stat Andrei Baciu a indicat marți că în luna mai vor ajunge în țară un număr total de 5.557.460 de vaccinuri.

Citeşte şi Bucureştiul a ajuns la o rată de acoperire vaccinală de 40%. Valeriu Gheorghiţă: Asta explică evoluţia favorabilă a pandemiei

Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5

Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5 şi autorităţile pregătesc ridicarea de noi restricţii în Capitală. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a lua o hotărâre în acest sens.

„La fel ca la pragul de 3/1.000, vom aştepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendinţa descrescătoare. Dacă se păstrează, convocăm comitetul joi. Tot joi aşteptăm şi noua HG de prelungire a stării de alertă cu posibile noi scenarii”, a explicat Alin Stoica.