Copil cu handicap, ARUNCAT de la etaj într-o şcoală specială. Băiatul este în stare GRAVĂ VIDEO

Un copil cu handicap de la o şcoală pentru elevi cu nevoi speciale a ajuns în stare gravă la Spitalul din Câmpulung Muscel, marţi, după ce a căzut de la primul etaj al şcolii. Din primele informaţii furnizate de poliţişti rezultă că fetiţa rănită, în vârstă de 9 ani, ar fi fost împins de către o colegă.

RomaniaTV.net
26 nov. 2013, 12:12
Copil cu handicap, ARUNCAT de la etaj într-o şcoală specială. Băiatul este în stare GRAVĂ VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu, a declarat că în jurul orei 13.45 a fost primit un apel prin 112 că un copil de la o şcoală specială din Câmpulung Muscel a căzut de la primul etaj al instituţiei, informează Mediafax.

Copilul era internat de o lună şi jumătate în centrul aflat în subordinea DGASPC, fiind vorba despre o fată de 9 ani, care suferă de tetrapareză spastică

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei, incidentul de marţi după-amiază, când un copil cu handicap a fost rănit după ce a fost împins de la primul etaj al unui centru social din Câmpululng, s-a produs în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru copii cu dizabilităţi din Câmpulung, instituţie aflată în subordinea DGASPC Argeş.

Conform sursei citate, incidentul s-a produs în sala de activităţi a centrului, situată la primul etaj. Întrebat unde era personalul angajat al centrului în momentul în care s-a produs acest incident, Adrian Macovei a răspuns că unii dintre angajaţi erau la sala de mese cu alţi copii, iar alţii erau implicaţi în diverse activităţi.

„Am deschis o anchetă administrativă în urma căreia se va srtabili ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Adrian Macovei.

Conform directorului DGASPC Argeş, copilul căzut de la etaj este o fetiţă în vârstă de 9 ani, care suferă de tetrapareză spastică şi care a ajuns în sistemul de plasament în urmă cu o lună şi jumătate, ea fiind internată în centrul de la Câmpulung din luna octombrie.

Sursa citată a mai spus că fetiţa a fost împinsă pe geam de către o tânără de 23 de ani internată în centru din anul 2008. Tânăra suferă de tulburare de personalitate, iar părinţii ei sunt nevăzători şi nu au dorit să o crească, a mai spus directorul DGASPC Argeş.

În urma incidentului, fetiţa de 9 ani a fost dusă la spitalul din Câmpulung, unde medicii au constatat că semnele vitale sunt stabile, şi urmează să fie transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu, a declara că în jurul orei 13.45 a fost primit un apel prin 112 că un copil de 6 ani de la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale din Câmpulung Muscel a căzut de la primul etaj al instituţiei.

Potrivit sursei citate, primele informaţii arătau că ar fi vorba despre un băiat care ar fi fost împins pe geam de către o fată de 20 de ani, şi ea elevă a şcolii speciale.