Copil de 10 ani, în COMĂ ALCOOLICĂ după o petrecere electorală VIDEO

Un copil de doar 10 ani, din localitatea vasluiană Zăpodeni, a ajuns, luni după-amiază, în comă alcoolică şi cu hipotermie la spital, după ce a fost găsit sub un pod din sat.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 15:40
Copil de 10 ani, în COMĂ ALCOOLICĂ după o petrecere electorală VIDEO

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, băieţelul a fost observat sub acel pod, în stare inertă, de către un localnic care trecea prin zonă, o parte din trupul copilului zăcând în apa pârâului care trecea pe sub podul respectiv, scrie Mediafax.

Speriat de starea în care se afla băieţelul, localnicul a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe.

„În momentul în care echipajul medical a ajuns la solicitare, băieţelul se afla în stare de comă alcoolică şi cu hipotermie, cu temperatura corpului de 32 de grade din cauza faptului că o parte din trupul copilului era în apă. Nu ştim ce băuturi alcoolice a consumat, şi nici în ce condiţii a ajuns acolo, mai ales că persoana care l-a găsit nu îl cunoştea prea bine astfel încât să ofere informaţii echipajului medical”, a declarat, luni, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Preluat de echipajul medical, băieţelul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Potrivit unor localnici, cel mai probabil copilul a băut cot la cot cu adulţii la o petrecere electorală dată de partidele politice, informează România TV.

Partidele politice au organizat competiţii sportive, au oferit mâncare şi băutură, iar adulţii nu au schiţat nici cel mai mic gest pentru a opri copiii să nu mai consume alcool.

Vecinii spun că tatăl copilului era şi el într-o stare avansată de ebrietate. Mama băiatului se află la muncă în Italia.

Protecţia Copilului a demarat o anchetă în acest caz, iar tatăl băiatului riscă să fie decăzut din drepturile părinteşti.