Copil de 11 ani, pus să cerşească în parcarea unui supermarket. Părinţii îl supravegheau dintr-o maşină de lux

Un copil a fost pus de familie să cerșească în parcarea unui supermarket din Râmnicu-Vâlcea, în timp ce părinţii îl urmăreau dintr-un bolid de lux. Protecţia Copilului a demarat o anchetă.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 13:12
Copil de 11 ani, pus să cerşească în parcarea unui supermarket. Părinţii îl supravegheau dintr-o maşină de lux

Un jandarm din Râmnicu Vâlcea a observat, marţi seara în parcarea unui supermarket, un băieţel care cerşea bani de la clienţi. Angajatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea l-a urmărit pe copil şi a aflat că acesta a fost pus să cerşească de către familie, care-l supraveghea atent dintr-un bolid de lux, cu numere străine, aflat în aceeaşi parcare.

Familia respectivă provine dintr-o comună învecinată, Bujoreni, o zonă unde locuieşte o numeroasă comunitate de etnie romă, de peste 1.000 de suflete, din care fac parte şi persoanele vizate. Mare parte dintre membri, plecaţi de ani de zile peste hotare, s-au întors în timpul pandemiei de coronavirus, din străinătate. Neavând un venit curent, au cerut Primăriei Bujoreni să le dea de mâncare şi articole de igienă.

Citeşte şi: Fată căutată de zeci de oameni după ce a anunţat la 112 că s-a rătăcit. Tânăra luase mai mult pastile

„Primii au venit cei din Suedia, de la cerşit… Ei au stilul binecunoscut, se aşteaptă ca statul să facă totul pentru ei, că aşa au fost obişnuiţi, să primească ajutoare sociale şi să nu facă nimic”, a declarat pentru adevarul.ro, primarul localităţii, Gheorghe Gângu, despre conaţionalii reîntorşi în ţară.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Vâlcea au precizat că s-a luat legătura cu Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vâlcea, iar părinţii au fost amendaţi pentru ce s-a întâmplat în parcarea Kaufland, fără să precizeze însă cuantumul sancţiunii.

Citeşte şi: Tânăr de 32 de ani, mort după ce maşina pe care o repara a căzut peste el

„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IJJ.


loading...