Copil de 11 ani, obligat să cerşească. Familia îl supraveghea dintr-o maşină de lux

Un copil în vârstă de 11 ani a fost pus să cerşească de familia, recent întoarsă din Suedia, care îl supraveghea dintr-o maşină de lux. S-a întâmplat în parcarea unui supermarket din Râmnicu-Vâlcea. Întreaga scenă a fost observată de un jandarm aflat în timpul său liber, la cumpărături. Protecţia Copilului a demarat o anchetă.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 05:43
Copil de 11 ani, obligat să cerşească. Familia îl supraveghea dintr-o maşină de lux

Un jandarm care se afla la cumpărături a observat în parcarea subterană a unui supermarket din Râmnicu Vâlcea un băieţel care cerea bani de la clienţi. Bărbatul a bănuit că băiatul nu era singur şi l-a urmărit. Mare i-a fost mirarea în momentul în care a văzut că micul cerşetor era supravegheat de familia sa dintr-o maşină de lux, cu numere străine, aflat în aceeaşi parcare.

Familia respectivă provine dintr-o comună învecinată, Bujoreni, o zonă unde locuieşte o numeroasă comunitate de etnie romă, de peste 1.000 de suflete, din care fac parte şi persoanele vizate. Mare parte dintre membri, plecaţi de ani de zile peste hotare, s-au întors în timpul pandemiei de coronavirus, din străinătate. Neavând un venit curent, au cerut Primăriei Bujoreni să le dea de mâncare şi articole de igienă, potrivit adevarul.ro. 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Vâlcea au precizat că s-a luat legătura cu Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vâlcea, iar părinţii au fost amendaţi pentru ce s-a întâmplat în parcarea supermarketului, fără să precizeze însă cuantumul sancţiunii.

„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului. După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a precizat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

Citeşte şi Grupare specializată în fraudă informatică şi spălare de bani, destructurată de DIICOT


loading...