Copil de 13 ani, condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie

Un copil de 13 ani din Nigeria, a fost condamnat de un tribunal Sharia la 10 ani de închisoare pentru că a fosst auzit luând în derâdere numele lui Allah, într-o discuţie cu un coleg.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 07:19
Copil de 13 ani, condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie

Omar Farouq a fost condamnat de un tribunal Sharia în regiunea Kano din nord-vestul Nigeriei după ce a fost auzit folosind un limbaj vulgar la adresa lui Allah într-o conversaţie cu un prieten, scrie Digi24. El a fost condamnat în 10 august de acelaşi tribunal care a condamnat la moarte un bărbat pentru blasfemie la adresa profetului Mohammed, conform avocaţilor.

Pedeapsa lui Farouq reprezintă o încălcare a Cartei Africane pentru Drepturile şi Bunăstarea Copilului dar şi a constituţiei nigeriene, susţine avocatul său, Kola Alapinni care a depus o contestaţie în data de 7 septembrie.

El spune că a aflat de cazul lui Farouq din întâmplare în timp ce lucra la cazul bărbatului condamnat la moarte tot pentru blasfemie, iar atunci a aflat că cei doi au fost condamnaţi în aceeaşi zi, de acelaşi judecător.

„Blasfemia nu este recunoscută ca infracțiune de legea nigeriană. Ea este necompatibilă cu constituția Nigeriei”, a declarat Alapinni. Avocatul mai spune că mama băiatului a fugit într-un oraș din vecinătate după ce o gloată furioasă a năvălit asupra casei sale după arestul fiului ei.

Citeşte şi: Zeci de poliţişti extremişti, suspendaţi din funcţie, în Germania. Partajau imagini cu Hitler şi camere de gazare


loading...