Copil de 13 ani, găsit spânzurat în grajd. Băiatul se afla în plasament la o familie din Vaslui

Un copil în vârstă de 13 ani a fost găsit spânzurat în grajd. Acesta se afla în plasament la o familie din localitatea Dodeşti, judeţul Vaslui. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia.

08 sept. 2021, 19:08
Copil de 13 ani, găsit spânzurat în grajd. Băiatul se afla în plasament la o familie din Vaslui
Copil de 13 ani, găsit spânzurat în grajd. Băiatul se afla în plasament la o familie din Vaslui

Copil de 13 ani, găsit spânzurat în grajd. Este vorba despre un băiat care se afla în plasament la o familie din localitatea Dodeşti, judeţul Vaslui. Tragedia s-a petrecut miercuri după-amiază.

Copil de 13 ani, găsit spânzurat în grajd

Potrivit primelor informaţii, băiatul plecase din casă în jurul orei 11:00 şi a fost găsit spânzurat în grajd în jurul orei 15:00. La faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulaţă Judeţean Vaslui.  Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa băiatului.

„Ambulanţa din Bârlad a intervenit în această după-amiază în localitatea Dodeşti pentru un băiat în vârstă de 13 ani victimă a unei posibile tentative de suicid prin spânzurare. Din nefericire, medicul din echipaj a declarat decesul acesteia deoarece semnele ireversibile ale morţii erau deja instalate. (…) Copilul plecase din casă de la ora 11.00 şi a fost găsit spânzurat în grajdul locuinţei în jurul orelor 15.00”, a declarat medicul Daniel Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă.

Potrivit primelor informaţii, aparent, copilul nu avea niciun motiv pentru care să-şi pună capăt zilelor. Acesta se afla în plasament la familia respectivă de la vârsta de 4 ani, era cunoscut ca un copil cuminte, care învăţa bine la şcoală şi era iubit de familie.

Citeşte şi Români răpiţi şi torturaţi în Franţa. „Au fost arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider”

Un militar a murit după ce s-a electrocutat. Tragedie în Vrancea

Un militar în vârstă de 45 de ani, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic ”Putna”, a murit miercuri, după ce s-a electrocutat în poligonul de la Bogza. Potrivit reprezentanţilor Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”,bărbatul izola nişte cabluri electrice în momentul în care s-a produs tragedia.

„În dimineaţa zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a Gurbert Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic ‘Putna’, a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii. Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul Gurbert de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului. La faţa locului au ajuns două echipaje de ambulanţă, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului”, se arată într-un comunicat al Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

Conform sursei citate, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înştiinţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Manole Costache Gurbet avea 45 de ani, era caporal şi era căsătorit. Acesta avea doi copii.

Citeşte şi Un cunoscut medic a fost găsit spânzurat. A lăsat două bilete de adio