Copil de 13 ani, în stare gravă după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier la plajă

Un copil în vârstă de 13 ani se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a infectat cu o amibă la plajă. Părinţii acestuia nu şi-au imaginat niciodată că o zi la plajă i-ar putea costa atât de scump.

25 iul. 2022, 23:37
Copil de 13 ani, în stare gravă după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier la plajă

Copil de 13 ani, în stare gravă după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier la plajă. Este vorba despre un adolescent din Florida. Acesta se zbate între viaţă şi moarte.

Copil de 13 ani, în stare gravă. S-a infectat cu o amibă devoratoare de creier la plajă

Citeşte şi Tragedie petrecută în Kenya: 33 de morţi după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod

Adolescentul a început să se simtă rău la o săptămână după ce a fost la plajă împreună cu familia lui. Acesta a ajuns la Spitalul de Pediatrie Golisano cu dureri grave de cap şi halucinaţii, potrivit NBC2.

Medicii i-au pus rapid diagnosticul. Băiatul se infectase cu amiba Naegleria fowleri, cunoscută mai bine ca „amiba devoratoare de creier”. Aceasta a intrat în corpul copilului prin nas înainte să îi infecteze creierul.

Mătuşa acestuia a dezvăluit că starea de sănătate a nepotului său începe să se îmbunătăţească.

„A fost extubat noaptea trecută; respiră de unul singur, este stabil și are toată iubirea părinților săi”, a scris femeiea pe Facebook.

Un alt caz de infectare cu amiba care se hrăneşte cu creier a fost detectat luna aceasta la un localnic din Lake of Three Fires din Iowa, ceea ce a dus la închiderea temporară a plajei.

La mai puțin de două săptămâni după infectare, medicii au anunțat că acesta a murit.

Doar 25% dintre cei infectați cu amiba devoratoare de creier scapă cu viață.

CDC informează Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește de obicei în apele dulci și calde. Poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (MAP) atunci când amiba intră în corp prin nas, potrivit Digi24.

Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, stări de greață sau de vomă, urmate de înțepenirea gâtului, stare de confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii și halucinații.

Citeşte şi Un cunoscut actor a murit subit, la doar 41 de ani. Se pare că a suferit un atac cerebral