Tragedie petrecută în Kenya: 33 de morţi după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod

Datele Biroului Național de Statistică arată că 4.579 de persoane au murit în accidente rutiere în Kenya în 2021.

25 iul. 2022, 23:04

Autobuzul de pasageri care transporta un număr necunoscut de persoane, a căzut de pe un pod duminică seară, având nenumărate victime.

Cel puțin 30 de persoane au murit în centrul Kenyei după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în valea unui râu.

Confruntare sângeroasă pe o plajă de nudişti din Franţa. Un bărbat fost împușcat de trei ori, pentru că i-a scandalizat pe ceilalţi turişti
Presa locală scrie că numărul persoanelor decedate, în urma accidentului, este de 33.  Accidentul este cel mai recent dintr-o serie de accidente mortale în Kenya și în regiunea extinsă a Africii de Est, unde drumurile sunt adesea înguste, iar poliția acuză șoferii care trec cu viteză pentru accidente.

Autobuzul „trebuie să fi avut o defecțiune a frânelor, pentru că era cu o viteză foarte mare atunci când s-a produs accidentul”, a declarat înalt oficial de poliție Rono Bunei. Bunei a declarat luni dimineața că numărul morților a crescut la 30 de la 24 peste noapte, alții fiind spitalizați cu răni.

Oraş ortodox, atacat cu drona. Sunt morţi şi răniţi printre credincioşii care asistau la deschiderea unei biserici VIDEO
O agenție de presă care a citit informațiile din presa locală, a stabilit numărul la 34 și a spus că guvernul a ordonat companiei care deținea autobuzul să nu mai folosească toate celelalte autobuze ale sale în timp ce ancheta se desfășoară.

Datele Biroului Național de Statistică arată că 4.579 de persoane au murit în accidente rutiere în Kenya în 2021, o creștere de 15% față de anul precedent, potrivit Observator.