Copil de 13 ani, înjunghiat de partenerul de joacă într-un parc din Sectorul 4. Agresorul e autorul mai multor incidente violente

Scene de groază s-au petrecut într-un parc Sectorul 4 al Capitalei. Un copil de 14 ani, cu probleme psihice, și-a înjunghiat partenerul de joacă de mai multe ori, iar victima se află în aceste momente în stare gravă la Spitalul Marie Curie.

26 aug. 2021, 14:39
Copil de 13 ani, înjunghiat de partenerul de joacă într-un parc din Sectorul 4. Agresorul e autorul mai multor incidente violente

Un copil de 14 ani, cu probleme psihice, și-a înjunghiat partenerul de joacă de mai multe ori, iar victima se află în aceste momente în stare gravă la Spitalul Marie Curie. Incidentul s-a petrecut în Sectorul 4 al Capitalei, mai exact în Parcul Forest de pe Aleea Niculițel.

Agresorul de 14 ani l-a înjunghiat pe copilul de 13 ani în burtă de mai multe ori, în timp ce se aflau la locul de joacă. Copilul – agresor nu e străin de astfel de incidente, cunoscuții spun că și-a lovit, de-a lungul timpului, mai mulți colegi de clasă și alți parteneri de joacă.

Ce spun oamenii legii

„În seara de 25 august 2021, prin apel 112 a fost sesizat faptul că un minor a fost agresat, în urma unui conflict. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate toate persoanele participante. Audierile au fost efectuate în prezența reprezentanților DGASPC Sector 4.

Având în vedere vârstele persoanelor implicate alte date nu pot fi comunicate, în respectarea legislației în vigoare cu privire la minori”, au transmis cei de la Poliția Capitalei.

Un alt copil, coleg de clasă cu agresorul, a fost lovit în cap și e amenințat în mod constant. Conducerea școlii și Protecția Copilului ridică din umeri

Agresorul merge frecvent cu briceagul la școală, profesorii știu, directorul unității de învățământ cunoaște această situație, însă pericolul nu a fost îndepărtat. În urmă cu un an și jumătate, un coleg de clasă a fost rănit serios cu un bolovan în cap, iar recent a început să primească mesaje de amenințare.

„Eu am o plângere depusă și în luna iunie pentru amenințarea fiului meu. Ei sunt colegi de clasă la Școala Gimnazială Nr. 189 din Sectorul 4. Acest copil e în clasa fiului meu de trei ani de zile, a rămas repetent. De când a venit a avut altercații cu toți copiii din clasă. Deranjează ore, intră peste fete la toaletă, e un copil – problemă. Am vorbit cu conducerea școlii, am făcut plângere la Poliție, am vorbit și cu cei de la Direcția pentru Protecția Copilului. Nu s-a întâmplat mare lucru”, a spus tatăl băiatului lovit în cap.

Cu toate că această situație a fost semnalată Direcției pentru Protecția Copilului și conducerii școlii la care învață, nimeni nu a luat măsuri.

„Din ce am înțeles de la conducerea școlii, nu au prea multe pârghii, în afară de a chema părinții la școală cu copilul și de a le pune în vedere să-l supravegheze. Legal au spus că nu au ce face mai mult de atât pentru că se urmărește integrarea copilului în societate. Doar eventual Direcția pentru Protecția Copilului să facă o anchetă, să stabilească situația familială. Eventual să decadă părinții din drepturile părintești.

Direcția pentru Protecția Copilului a spus că a discutat cu familia și că urmăresc să reintegreze copilul. Cu Poliția țin legătura tot timpul. Au chemat părinții. Mama nu stă cu copilul, el stă cu bunicii. Pe ea nu o interesează, a zis că statul poate lua copilul că nu o interesează. Bunicii au spus că sunt depășiți și că nu au ce să facă.

Noi am încercat la toate instituțiile statului să se ia măsuri pentru că e un pericol real. Protecția Copilului ar fi trebuit să ia măsuri urgente. Băiatul are reacții de moment și e foarte agresiv. Și uitați unde s-a ajuns, are o nouă victimă care a ajuns la spital”, a adăugat tatăl victimei.