Copil de 14 ani din Galaţi, la un pas de SINUCIDERE după ce a fost ABUZAT şi UMILIT de colegii mai mari

Un copil de 14 ani aflat într-un centru de plasament din Galaţi a fost supus unor adevărate torturi de colegii săi mai mari, care urmăreau să-l deposedeze de cei 25 de lei pe care îi primeşte drept ajutor social.

RomaniaTV.net
29 nov. 2014, 12:48
Copil de 14 ani din Galaţi, la un pas de SINUCIDERE după ce a fost ABUZAT şi UMILIT de colegii mai mari

Adrian trăieşte de 3 ani într-un centru de plasament din Galaţi, după ce mama l-a lăsat în grija bunicii. Din nefericire, bătrâna a murit la scurt timp, iar adolescentul a ajuns într-un centru de plasament. Aici, viaţa lui a devenit un coşmar. Adrian a fost bătut şi umilit de mai multe ori de colegii mai mari. Totul pentru ajutorul social pe care-l primeşte băiatul, de 25 de lei. Acesta nu a mai rezistat şi a ameninţat că se sinucide.

„Mi-am dat seama ca este sub imperiul unor emotii negative puternice. El este abuzat fizic, probabil si emotional”, a povestit psihologul Valentina Cârjău. De frica bătăilor, băiatul nici nu se mai duce seara la centru, ci uneori doarme în scara unui bloc din apropierea şcolii.

După ce a văzut chinurile la care este supus, o colegă de clasă şi-a sunat imediat tată, iar acesta a anunţat Direcţia de Asistenţă Socială dar şi Protecţia Copilului, care au decis ca băiatul să fie mutat într-un alt centru, unde să fie în siguranţă.

Până la finalizarea anchetei, cei care l-au agresat pe băiat vor fi introduşi într-un program de consiliere psihologică.