Copil de 14 ani, scos din Dunăre după mai multe ore de căutări. Băiatul a fost declarat mort la spital

Adolescentul de 14 ani, care luni după-amiază a intrat în Dunăre şi nu a mai ieşit, el fiind scos de scafandri după mai multe ore de căutări, a fost declarat decedat în cursul nopţii, la Spitalul Judeţean Constanţa.

RomaniaTV.net
30 apr. 2019, 05:20
Copil de 14 ani, scos din Dunăre după mai multe ore de căutări. Băiatul a fost declarat mort la spital

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, adolescentul de 14 ani, scos din Dunăre în stare de hipotermie şi fără semne vitale a fost declarat decedat în cursul nopţii la Spitalul Judeţean Constanţa.

Autorităţile au fost anunţate, luni după-amiază, de faptul că un adolescent de 14 ani a intrat în Dunăre, în localitatea Rasova şi nu a mai reuşit să iasă la mal. La faţa locului s-au deplasat o autospecială, o barcă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Cernavodă, precum şi un echipaj format din trei scafandri. De asemenea, la căutări a participat şi o ambarcaţiune a Secţiei Regionale Poliţie Transporturi.

După câteva ore de căutări, adolescentul a fost găsit de scafandri, la 7 metri de locul incidentului, el fiind predat echipajului SMURD care a început resuscitarea.

Ulterior, el a fost preluat, în hipotermie şi fără semne vitale, de elicopterul SMURD, fiind dus la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru continuarea manevrelor de resuscitare. În momentul când a ajuns la unitatea medicală temperatura corpului său era de 20 de grade.