Copil de 2 ani şi jumătate, în comă la spital după ce a fost bătut de părinți

Un copil de 2 ani și jumătate a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinții lui. Ambii părinţi au fost arestați preventiv pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului.

02 feb. 2022, 11:26
Copil de 2 ani şi jumătate, în comă la spital după ce a fost bătut de părinți

Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi se luptă să salveze viața unui copil de 2 ani şi jumătate aflat în comă de gradul al IV-lea, care a fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie.

Potrivit medicilor, copilul prezintă prezintă urme de violenţă vechi şi noi şi are mai multe fracturi.

„La prima evaluare prezintă necroză de fese, un pacient care prezenta și hematoame intracerebrale, este ventilat mecanic, în stare foarte gravă, critic, se aplică tratamentul specific în această patologie, evoluția va fi destul de greu favorabilă având în vedere multiplele leziuni pe care le prezintă pacientul. Au venit medicii de la IML, există suspiciunea loviturilor a celor din anturajul copilului, sunt lovituri – fracturi mai noi și fracturi mai vechi, e posibil să fie produse prin accident, căzătură, dar și prin lovire”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași, citată de ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi: Copil de 3 ani refuzat la operaţie din cauza părinţilor nevaccinaţi împotriva COVID-19

Poliţia suspectează că vinovaţi de starea micuţului ar fi mama lui, o femeie în vârstă de 20 de ani şi concubinul ei în vârstă de 17 ani. Anchetatorii suspectează că ei doi l-au bătut pe copil şi când au văzut că îi este rău au chemat salvarea.

Citeşte şi: Mario, un băiețel român de doar cinci ani, ÎNJUNGHIAT mortal în Marea Britanie. „Copilul meu, copilul meu, sunați la Poliție”

Echipajul de pe ambulanță l-au preluat pe copil şi l-a dus la spital. De asemenea, au anunțat organele de cercetare penală care au constatat că viața copilului a fost pusă în pericol.

Mama copilului şi concubinul ei au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu Neamţ care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Cei doi părinţi sunt cercetaţi de procurori pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului.