Copil de 3 ani mort în timp ce se uita la desene animate. S-a prăbușit din senin sub privirile părinților

Un copil în vârstă de 3 ani a murit în timp ce se uita la desene animate. Tragedia a avut loc într-o zi de sâmbătă într-un oraș din Marea Britanie. Copilul s-a prăbușit pur și simplu și a murit.

15 mart. 2023, 10:54
Copil de 3 ani mort în timp ce se uita la desene animate. S-a prăbușit din senin sub privirile părinților

Theo a murit sub privirile neputincioase ale părinților săi. În urmă cu câteva zile, băiatul se uita liniștit la televizor și dintr-o dată i s-a făcut rău. Părinții băiețelului au cerut ajutor la numărul unic de urgență. Echipa medicală s-a chinuit din răsputeri să îl salveze pe micuț, însă nu au reușit și au declarat decesul, scrie The Sun.

Familia băiețelului de doar 3 ani spune că micuțul nu prezenta niciun simptom înainte de a muri subit. Cu doar câteva zile înainte de această tragedie, mama lui Theo aflase că este însărcinată cu cel de-al doilea copil.

Citește și: Telefoanele mobile, pline de bacterii, inclusiv de streptococi. Este mai contaminat ca vasul de toaletă!

În seara de dinante să moară, familia lui Theo a povestit că băiețelul era puțin moleșit. Ulterior s-a aflat că băiatul era infectat cu Streptococul A. Acest tip de afecțiune la copii este adesea numit „ucigaș tăcut” și foarte rar copiii ajungă să moară din cauza ei.

„În cazul lui Theo, nu au existat simptome. Doar s-a prăbușit sâmbătă dimineața și a murit”, a povestit o rudă a copilului.

Infectia cu streptococ beta-hemolitic grup A (Streptococcus pyogenes sau streptococ de grup A – GAS) poate duce la o varietate mare de boli care pot afecta corpul uman. Fiind vorba de o bacterie comuna si pe care multe persoane o pot purta in sau pe corp, fara sa manifeste simptome, reprezinta, totusi, cea mai frecventa cauza pentru dureri in gat si febra.

Streptococul A poate duce la boli precum angina streptococică, impetigo şi scarlatina.