Copiii sunt în pericol major în școli și grădinițe! Avertismentul șocant al unui medic de familie: „Părinții sunt principalii vinovați”

În această perioadă circulă nenumărate tulpini și gripe și viroze, iar cei mai expuși sunt copiii care sunt extrem de expuși. Școlile și grădinițele devin adevărate foacare infecțioase. Un medic de familie din Sibiu a explicat cine sunt principalii vinovați pentru această situație.

18 feb. 2023, 19:50
Copiii sunt în pericol major în școli și grădinițe! Avertismentul șocant al unui medic de familie: „Părinții sunt principalii vinovați”

„Un cocktail infecțios” circulă prin creșe, grădinițe și școli, iar un medic de familie din Sibiu explică exact cine este de vină pentru acest fenomen. Acesta a subliniat faptul că părinții sunt principalii vinovați pentru răspândirea virusurilor care circulă în prezent, îmoblnăvindu-ne copiii.

Citește și: Bani de la stat pentru copiii românilor. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi întreaga sumă

„În această perioadă, în creşe, grădiniţe şi şcoli circulă virusurile gripale A şi B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (faringita, scarlatina) şi alţi viruşi care determină îmbolnăviri cu febră înaltă şi stare generală proastă. Acest cocktail infecţios este sârguincios întreţinut de miserupismul societăţii legat de sănătatea şi starea de bine a copiilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Egri Eduard, medic de familie din Sibiu.

Medicul din Sibiu a subliniat faptul că părinții ar trebui să realizeze faptul că cel mai indicat ar fi să țină copii acasă atunci când aceștia dau semne de boală. Numai în acest fel ar putea fi stopată răspândirea virusurilor.

„Nu înţeleg de ce este atât de greu să ţii copilul de la primele semne acasă să se odihnească ceea ce, posibil, i-ar scurta evoluţia bolii, dar i-ar proteja şi pe ceilalţi colegi, decât să îl laşi în colectivitate până nu mai poate dar reuşeşte să îi îmbolnăvească şi pe ceilalţi”, a mai scris medicul.

Copiii sunt îmbolnăviți de „miserupismul” părinților

Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la acest subiect și, de asemenea, a făcut un apel la copii să învețe din geșelile părinților și, pe viitor, să nu își trimită copiii la școală bolnavi.

„În fine, dragi copii va trebui să vă obişnuiţi cu atitudinea adulţilor şi cu suferinţa pe care v-o crează, dar când veţi fi mari la rândul vostru şi veţi avea responsabilităţi să nu procedaţi la fel cu viitori voştri copii”, a mai scris medicul.

INSP a anunţat, joi, că, de la debutul sezonului gripal, s-au confirmat prin analize de laborator 2.418 cazuri de gripă şi 65 de decese. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii înregistrate în perioada 6-12 februarie a fost cu peste 9% mai mare decât în săptămâna precedentă.

Citește și: Cele cinci țări în care copiii cresc cel mai bine. Calitatea educației, politicile de concediu și spațiile verzi, factori importanți în alcătuirea clasamentului